01.01.2020 р.

  • Презентація книжкової виставки «Степан Бандера – символ нації» Бібліотека с. Добровляни поч.16.00 год
  • Розважальна програма «В Новий рік, з надією на краще» НД с. Бережниця поч.01.00 год

02.01.2020 р.

  • Презентація книжкової виставки «Наш Бандера» Бібліотека с. Середній Угринів поч.15.00 год
  • Презентація книжкової виставки, присвячена 111-й річниці від Дня народження С. Бандери «Його ім’я – символ»

Бібліотека с. Старий Угринів

С. Бандера – національний герой, якого бережуть у своїй пам’яті  односельчани. Не зітреться з пам’яті жителів села світлий образ Степана, який із юнацьких літ докладав зусиль у створенні хорового та драматичного аматорських гуртків, навчав молодь читати і писати. Степагн Бандера був провідником періоду визвольної боротьби українського народу проти більшовицької Росії. Протягом 15 років за провідн6иком полює цілий уряд агентів НКВД. Одному із них - Богдану Сташинському вдалося виконати поставлене перед ним завдання.

Презентацію книжкової виставки підготувала спільно з НД Галина Воробець. На завершення презентації зав. НД с. Старий Угринів Марія Федорів виконала пісню «Орлиний цвіт».

  • Історичний екскурс «Степан Бандера – громадянин і провідник» Бібліотека с. Новиця поч.15.00 год
  • Виховна година, присвячена Дню народженню Степана Бандери «Степан Бандера – борець за волю України»

НД с. Підмихайля(спільнот з бібліотекою)

Ведучі розповіли присутнім про життя відомого політичного діяча. Також діти дізналися походження такого поняття, як «бандерівці», адже його ім’я стало символом боротьби за незалежність України. Захід завершився виконанням Державного Гімну України.


04.01.2020 р.

  • Година народознавства «Новий рік мандрує світом» Бібліотека с. Середній Угринів(спільно з НД) поч. 16.30 год
  • Година народознавства «Різдвяні цікавинки»

Бібліотека с. Старий Угринів

У своєму виступі завідуюча бібліотеки – Г. Воробець розповіла, що свято «Різдво» означає народження. В цей день народився Ісус, а потім його стали називати – Хористос, що означає – Цар…На завершення заходу завідуюча НД – М. федорів разом з учасниками вокального гуртка виконала колядку: «Нова радість стала».


07.01.2019 р.

  • Коляда вулицями «Радуйтеся, веселіться, Христос ся Рождає» НД с. Підмихайля (по селу)

Прославляючи народження Ісуса, лунали колядки: «У Різдвяну ніч», «На Рожденство Христа» та «Хай Ісус, мале дитя» та віншування: «Весела ніч», «Ой зацвіли виногради».


07.01.- 8.01.2020 р.

  • Колядування по селу «З колядою йдемо від хати до хати» НД с. Новиця (по селу) поч.13.00 год

7.01.- 9.01.2020 р.

  • Вертепне дійство «З Різдвом Христовим, Україно!» НД с. Бережниця (по селу)

По селі Бережниця мандрував вертеп театрального гуртка НД с. Бережниця, керівник  М. Процишин. Які своїми колядками та театральним дійством прославляли дитятка Ісуса. У їх виконанні звучали колядки:  "Ми прибули господарю","Небо і земля" також і авторське віншування: "Я добром усіх віншую".


08.01.2020 р.

  • (Храмове свято) Архієрейська Літургія УПЦ «Преображення Господнього» поч.11.00 год

Коли церква вшановує Собор Пресвятої Богородиці, у селі Новиця (храмове свято) відбулася Архієрейська Літургія.

Після завершення служби , на подвір'ї храму усіх парафіян чекав Зразковий аматорський духовий оркестр ДШМ с. Підмихайля, керівник Василь Прокопів, який виконував колядки та передавав чудовий дух Різдва. Люди раділи юним музикантам та щиро віддячували їм за коляду. Всі кошти, які ЗА духовий оркестр заколядував...від щирої душі пожертвували на будівництво нашого Храму (1276 грн).


Фото без опису Фото без опису


10.01.2020 р.

  • Народознавчий калейдоскоп: «Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки»

Бібліотека с. Підмихайля

Ведуча розповіла про святкування різдвяних свят. Діти колядували: «Бог ся Рождає», «Нова радість стала». Арман Гриньків заколядував «Хай Ісус мале дитя», а Святослав і Назарій Гринчишин колядували: «Добрий вечір люди у вашій теплій хаті». Всі разом щедрували і віншували, бажали прсутнім доброго, мирного і щедрого року.


13.01.2020 р.

  • Новорічні посівання «Сію, вію, посіваю» НД с. Новиця (по установах) поч.11.00 год
  • Мандрування по селу з Маланкою та Василем

НД с. Бережниця (по селу)


Фото без опису Фото без опису


З 15.00 год і до темної ночі у селі Бережниця по домівках мандрувала "Маланка та Василь", які вели в хату козу та несли цілий міх щастя,посмішок та привітань. Їх супроводжували веселі колядники із уст яких лились колядки: "Добрий тобі пане господарю","У Вифлиємі в яслах на сіні Христос народився" щедрівки: "Ой сивая та я зозуленька","Старий рік минає","Наша Маланка" та слова вітань із Різдвом Христовим та Старим Новим роком. Дане дійство виконали учасники художньої аматорської творчості НД с. Бережниця, постановка Уляна Бойко.


Фото без опису Фото без опису Фото без опису


17.01.2020 р.

  • Народознавча година «Водохреща: історії та традиції свята» Бібліотека Добровляни

Завідуюча бібліотеки розповіла присутнім, як Іван Христитель 19 січня Охрестив Ісуса Христа з того часу Таїнство Хрещення - це перше таїнство із семи, яке здійснюється над людиною. Завдяки хрещенню ми стаємо християнами . Чому свято має назву Богоявлення - розповіла присутнім користувач бібліотеки Тетяна Туряниця. Бо Христос став відомим не тоді коли народився , а тоді коли Христився. Від цього дня починається відкрите служіння Ісуса Христа і його проповідь .Бо до цього часу він не проповівудував і чекав того моменту , коли має це зробити з волі свого Небесного Отця . На завершення заходу всі присутні защедрували такі щедрівки: «Щедрий вечір , Добрий вечір» , «Ой на річці на Йордані» , «Ой чий то Плужок», а Максим Просяновський завінчував «Йорданську вінчівку».


20.01.2020 р.

  • Концертна програма «Різдвяний настрій»

НД с. Добровляни

Свято проходило надзвичайно весело і цікаво . Діти виконували різні хореографічні композиції , співали пісні про новий рік , та розказували вірші. Після концерту було море емоцій , солодкі подарунки дітям , а також дитяча дискотека , де діти могли відпочити і повеселитись.


Заходи ОТГ:

01.01.2020 р.

  • Урочистості до 111-ї річниці з Дня народження провідника ОУН Степана Бандери с. Старий Угринів (Меморіальний комплекс Степана Бандери)

Традиційно, до Меморіального комплексу Степана Бандери з усього Прикарпаття з’їхалися й свободівці – голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, депутати обласної ради Михайло Королик, Ігор Дебенко, Манолій Піцуряк, Михайло Іваночко.

Пісоя спільного виконання Гімну України священники відправили поминальну панахиду. У рамках вшанування також відбулось покладання квітів та урочисте віче.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Івано-Франківської облради Олександр Сич. Голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Михайло Королик підкреслив, що вороги України навіть після смерті провідника ОУН хочуть знищити навіть згадку про нього.


22.01.2020 р.

  • Урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності України НД с. Підмихайля поч.14.30 год

26.01.2020 р.

  • І Фестиваль коляди та вертепних дійств «Різдвяний передзвін»

У чудовий по особливому святковий день 26 січня для жителів с. Бережниця вперше гостинно відчинив двері фестиваль коляди та вертепних дійств «Різдвяний передзвін». Адже як  Різдвяні свята проходять без української колядки та вертепу? На Різдво в кожному домі колядують, та сповіщають про народження  Христа.  Коли уся родина зібралася за святковим столом від хати до хати іде вертеп, лунає  веселий гомін коляди! Так і всі присутні зустрічали на сцені НД с. Бережниця цікаві вертепні дійства, маланку та слухали стародавні мало відомі колядки.

Дарували нам своє мистецтво художньо-мистецький колектив, учасники гуртків художнього читання, вокальні гуртки та фольклорні колективи, а саме:

  • Вокальний ансамбль НД с. Підмихайля, кер. Лілія Лукач, які відкривали наш фестиваль піснею «Добрий вечір». Наступними гостями нашого фестивалю були учасники гуртка художнього читання НД с. Бережниця,  кер. Марія Процишин, які показали нам прекрасне вертепне дійство.

Своє мистецтво пісні дарувала нам НА фольклорний колектив «Візерунок» НД с. Середній Угринів, Марія Процишин НД с. Бережниця, вокальне тріо НД с. Підмихайля, кер. Лілія Лукач, гурт колядників с. Бережниця, кер. Марія Коско, Христина Лукач НД с. Підмихайля, дует у складі: Тетяни Клебан та Софії Петрів НД с. Новиця, кер. Валентина Турчиняк, фольклорний колектив с. Добровляни, кер. Світлана Петрів.  Учасники гуртка художнього читання  НД с. Старий Угринів, кер. Марія Федорів, продемонстрували для глядачів вертепне дійство. Учасники аматорської творчості  НД с. Бережниця, кер. Уляна Бойко вивели на сцену Маланку та Василя, які розважали гостей веселими піснями та колядками.

Художньо-мистецький колектив НД с. Новиця, кер. Марія Василишин, де діти були у ролі посівальників, подарувавши людям чудові побажання та гарний настрій разом із троїстими музиками.

Під завершення фестивалю з побажаннями для всіх присутніх виступив заступник голови Новицької ОТГ – Ігор Пробоїв та завідуючий сектору молоді, спорту, культури та туризму Новицької ОТГ – Микола Когут, які і нагородила всіх учасників грамотами за участь у фестивалі та пам’ятними сувенірами.  На завершення всі учасники та присутні фестивалю «Різдвяний передзвін» заколядували колядку «Нова радість стала».

Організаторами даного фестивалю виступив сектор молоді, спорту, культури та туризму Новицької ОТГ. Керівництво Новицької ОТГ забезпечили транспортним засобом доїзд всіх колективів до НД с. Бережниця.

Ведучою заходу була  головний спеціаліст молоді, спорту, культури та туризму Новицької ОТГ – Наталія Ільків.


Сектор молоді, спорту, культури та туризму

msktnov@i.ua