Фото без опису

ДО ВІДОМА ПАСІЧНИКІВ НОВИЦЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Кабінетом міністрів України внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції та ухвалено постанову №395 «Про внесення змін до постанови КМУ від 07.02.2018 року №107».

Відповідно до п. 7 цього документа, у 2020 році буде профінансовано спеціальну бюджетну дотацію за бджолосім’ї.

Дотація надаватиметься на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. Максимальний розмір дотації становить 60 тис. гривень одному отримувачу.

Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичній особі необхідно зареєструвати пасіку в органах місцевого самоврядування та звернутись до державної лікарні ветеринарної медицини для отримання ветеринарного паспорта пасіки. Також, доведеться зареєструватись у Державному реєстрі потужностей як оператор ринку та відкрити рахунок у будь-якій установі банку.

Далі слід подати до Новицької сільської ради наступні документи:

- копії паспорта фізичної особи;

- паспорта пасіки;

- рішення про держреєстрацію потужності;

- довідки про відкриття рахунку

- довідку видану органом місцевого самоврядування про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (для надання довідки проводиться обстеження пасіки та складається відповідний акт).

Документи будуть прийматися до 01 жовтня 2020 року (ЦНАП) за адресою: вул. Шевченка, 71, с. Новиця, Новицька сільська рада.

Довідки за телефоном: 050-262-73-83.