Фото без опису

   З метою підвищення рівня професійної майстерності вчителів трудового навчання закладів загальної середньої освіти Новицької ОТГ 29 жовтня 2020 року на базі Новицького ліцею відбувася семінар-практикум на тему «Використання  ІКТ на уроках трудового навчання, як засіб підвищення якості навчальних досягнень учнів».

  Учасників заходу привітала Мельниченко Н.Б., керівник предметної методичної студії вчителів трудового навчання, яка окреслила коло питань, що розглядатимуться впродовж роботи семінару.

  Семінар складався з трьох частин: теоретичного, практичного та інформаційного блоків.

  У теоретичному блоці керівник предметної методичної студії ознайомила присутніх з системою модернізації трудового навчання. Трудове навчання – це одна з найбільш інтегрованих дисциплін. У сучасних умовах, щоб зацікавити учня, необхідно використовувати нові, інтенсивні методи і форми передачі знань, застосовувати новітні освітні технології, які направлені на розвиток індивідуальних нахилів і творчих здібностей учнів, практичного їх використання, набуття життєво необхідних загально трудових компетенцій, формування пізнавальної самостійної діяльності.

  У практичній частині педагогам було запропоновано майстер-клас «Виготовлення виробів із паперових трубочок» (вчитель Магас Н.Ю.) Педагог поділилася власним поглядом на підбір завдань та матеріалів, організацію та проведення практичних робіт. «Усе, що ви робите, робіть з любов'ю…» – ось девіз Наталії Юріївни. Також вона представила роботи своїх учнів над проектом «Виготовлення ялинкових прикрас». Учитель має високу психолого-педагогічну та методичну підготовку, освоїла основні психічні закономірності, на яких ґрунтується навчальний процес. І тому діти, отримавши чітку інструкційну картку із задоволенням виконали роботу.

  У частині інформаційного блоку учасники семінару отримали вичерпну інформацію щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади  та конкурсів з трудового навчання.

  Під час проведення семінару панувала доброзичлива атмосфера і дружня співпраця всіх вчителів. Результатом роботи семінару стала чудова виставка-експромт, а задоволені та щирі усмішки учасників краще усяких слів відображали настрій та актуальність даного заходу.

 

Головний спеціаліст відділу освіти                           Галина Петрів

 

Фото без описуФото без описуФото без опису