Фото без опису

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Щороку тисячі громад та сотні організацій, як громадських, так і державних з більш ніж 100 країн світу долучаються до акції задля збільшення розуміння та обізнаності людей щодо усіх форм насильства та створення недискримінаційного простору для розвитку і професійного росту кожного та кожної.

     У Новицькій сільській раді ОТГ працівниками сектору в справах дітей, праці та соціального захисту населення було проведено круглий стіл на тему « Не будьмо байдужими до тих хто поряд! Кожен має право на допомогу!», щодо запобігання насильства в сім'ї. До даного заходу долучились: директор благодійної організації «БФ «Карітас Іівано–Франківськ УГКЦ» о.Володимир Чорній, виконавчий директор Наталія Козакевич та голова Новицької сільської ради ОТГ Богдан Дадяк. Отець Володимир наголосив що гендерно-обумовлене насильство, незалежно від форми його прояву (сексуальне, економічне, фізичне чи психологічне насильство, торгівля людьми), викликає серйозне занепокоєння в умовах кризи та становить ризик для територій, уражених військовим конфліктом, може виникнути загострення і так непростої ситуації. Збройний конфлікт – це завжди насильство, його наслідки позначаться, зокрема, і на розповсюдженні домашнього насильства і насильства над жінками, тому, що виникають як матеріальні проблеми, так і проблеми самореалізації, працевлаштування, соціальної адаптації після періоду перебування в екстремальних умовах.

     Якщо ви чи ваші рідні стали жертвами насильства, пам’ятайте: за допомогою завжди можна звернутися! Національна «гаряча» лінія з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335; 386 (з мобільного), Національна дитяча «гаряча» лінія – 772. Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505-501 безкоштовно зі стаціонарних телефонів, 527(з мобільного).

Фото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Сектор у справах дітей , праці

та соціального захисту населення