Фото без опису

9 грудня 2020 року в Новицькій сільській раді об’єднаної територіальної громади відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій  ОТГ

  Головував на засіданні комісії Новицький сільський голова ОТГ Богдан Дадяк.

На порядку денному розглянуто 6 питань.

        1. Про готовність функціонування систем життєзабезпечення  (енерго-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення), важливих об’єктів господарського комплексу, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, сфери обслуговування та транспортного господарства в умовах різкого пониження температури та реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період 2020/2021 років на автодорогах  території  об’єднаної територіальної громади.

    З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в умовах погіршення погодних умов і оперативного реагування на них комісією прийнято ряд рішень, дано вказівки  та доручення керівникам структурних підрозділів об’єднаної  територіальної громади, старостам старостинських округів, зокрема організувати надання допомоги   незахищеним верствам населення.

    Визначено порядок розчистки місцевих доріг та доріг комунальної власності під час можливого ускладнення погодних умов, сильних снігопадів.

      Рекомендовано Калуському МРВ УДСНС в області (В.Микитин):

-забезпечити оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації і небезпечні події в умовах низьких температурних режимів, сильного снігопаду, вітру, снігових заметів;

-забезпечити готовність до розгортання, за зверненням Новицької сільської ради ОТГ, мобільні та рухомі пункти обігріву і організувати на них цілодобове позмінне чергування особового складу і дотримання пожежної безпеки та санітарно-гігієнічних норм;

-у взаємодії зі службою автомобільних доріг в області вживати заходи щодо евакуації транспортних засобів із снігових заметів та надання допомоги потерпілим.

    Відповідно вимог рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 26.11.2020 року, протокол № 57  призначено відповідальним за стан комунальних автомобільних доріг  в Новицькій сільській раді ОТГ першого заступника Новицького сільського голови Євгена Романіва.

 

2. Епідеміологічна ситуація щодо захворюваності Covid-19, грип та гострі респіраторні захворювання.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

Старостам старостинських округів, керівникам підприємств, установ, організацій, структурних підрозділів об’єднаної територіальної громади:

-вжити заходів щодо неухильного виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2  зі змінами і протоколу засідань Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06.11.2020 року № 41.

-проводити інформування і роз’яснювальну роботу серед населення щодо установлених рівнів епідемічної небезпеки та введених протиепідемічних обмежень.

3. Про стан протипожежного водопостачання на підприємствах та в населених пунктах об’єднаної територіальної громади.

      Рішенням комісії старостів старостинських округів зобов’язано:

-в кожному населеному пункті визначити місця забору води з природних водоймищ (річок, озер).У відповідності до п/п 5 п.2.1. Розділу V наказу МВС України від 30.12.2014 року №1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5.03.2015 року № 252/26697, здійснити їх розчистку, влаштувати під’їзди та поглиблення для можливості забору води пожежним автомобілем та встановити необхідні вказівники.

                                                                                  

 4. Про аварійний стан недіючих опор проводового радіо та зв’язку Калуської дільниці  Івано-Франківської філії ПАТ «Укртелеком»

   З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій негайно вжити заходи щодо демонтажу недіючих аварійних дерев’яних опор телефонного та радіозв’язку та звершити демонтаж до 1.04.2021 року.

   Старостам старостинських округів на території старостинських округів провести комісійне обстеження опор проводового радіо зв’язку з визначенням тих, які знаходяться в аварійному стані. Акт обстеження надати голові комісії з питань ТЕБ та НС.

5. Про стан безпеки в системах газопостачання споживачам природного та зрідженого газу.

По даному питанню прийнято наступне рішення

- Калуському відділенню ПАТ «Івано-Франківськгаз» (В.Сагайдак):

- вжити всіх необхідних заходів щодо беззастережного дотримання вимог Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №285 від 15.05.2015 року «Про затвердження Правил безпеки систем газопостачання» та інших нормативних актів  у сфері безпеки газопостачання.

- по кожному факту ремонту та заміни труб газопостачання завчасно інформувати Новицьку сільську раду та споживачів.

В разі виникнення надзвичайної ситуацій з метою оперативного прибуття за викликом оперативно-мобільної групи  Калуського  відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз», старост старостинських округів зобовязано організувати роботу щодо нумерацшї будинків та встановлення вказівників вулиць в населених пунктах, систематично проводити розяснювальну роботу серед населення щодо недопущення порушення охоронних зон газопроводів 

    6. Про затвердження Плану роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Новицької сільської ради обєднаної територіальної громади на 2021 рік.

      За результатами доповіді та з урахуванням обговорень, комісія вирішила:

- Затвердити  План роботи  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Новицької сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2021 рік.

Фото без описуФото без описуФото без опису