Фото без опису

   Майже не щодня на території Івано-Франківської області рятувальники проводять роботи щодо розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Жителі нашої області знаходять мінометні міни, артснаряди, авіабомби часів війни. За 2020 рік піротехнічним підрозділом Управління ДСНС України у Івано-Франківській області здійснено понад 300 виїздів на виконання робіт з очищення території області від застарілих боєприпасів під час виконання яких, вилучено та знищено 2867 одиниць вибухонебезпечних предметів.

   Вибухонебезпечні предмети забрали і скалічили безліч людських життів. Декілька загиблих щороку - трагічна реальність. Гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку до пункту прийому металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину; гинуть діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття.

   До прикладу, 1 липня 2019 року у селі Пашена Балка в Дніпропетровській області внаслідок вибуху невстановленого предмету постраждало 6 дітей: 5 хлопчиків та 1 дівчинка. Всі вони направлені до обласної дитячої клінічної лікарні. Стан їхнього здоров’я лікарі класифікували як тяжкий.

   Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення, в разі виявлення підозрілого предмету схожого на вибухонебезпечний пристрій, ми закликаємо вас притримуватися наведених нижче правил та рекомендацій про “Порядок дій населення у разі виявлення підозрілого предмету”.

   Щиро запрошуємо до співпраці, яка є необхідною для підвищення рівня обізнаності людей щодо правил безпеки життєдіяльності. Лише разом ми зробимо життя безпечним!