У чудовий по-особливому святковий день 31 січня для жителів с. Добровляни гостинно відчинив двері фестиваль коляди та вертепного дійства «Різдвяний передзвін». Перед початком фестивалю звучали колядки у виконанні ЗА духового оркестру НД с. Підмихайля, керівник Василь Прокопів.

         На Різдво в кожному домі колядують, та сповіщають про народження  Христа.  Коли уся родина зібралася за святковим столом від хати до хати іде вертеп та Меланка, лунає  веселий гомін коляди! Так і на нашому фестивалі всі присутні зустрічали «Меланку» НД с. Завій, керівник Лілія Мина та «Меланку» драматичного колективу НД с. Новиця, слухали стародавні мало відомі колядки.
         До слова та Божого благословення на гарний початок  фестивалю ведуча запросила настоятеля ПЦУ «Богоявлення Господнього» отця Дмитра Сурака.
         Відкривав наш  фестиваль Арман Гриньків НД с. Підмихайля, керівник Лілія Лукач з колядкою «Хай Ісус мале дитя». Наступними гостями нашого фестивалю були учасники НА фольклорного колективу «Візерунок» НД с. Середній Угринів, керівник Маряна Балабан з колядками: «Діва Марія ризи вишивала» та «У лісі на морозі».
         До усіх присутніх звернулися Новицький сільський голова – Богдан Дадяк, який привітав громаду з Різдвяними святами та подякував учасникам за участь у такому гарному дійстві. Також слово мала староста Добровлянського старостинського округу, яка подякувала організаторам, що обрали саме їхнє село Добровляни для проведення такого фестивалю.
         Своє мистецтво пісні дарували: дитячий вокальний ансамбль с. Добровляни, керівник Світлана Петрів («Через поле, через доли», «Радуйся земле»), Соломія Тимків НД с. Підмихайля, керівник Лілія Лукач («Спи Ісусе, спи»), фольклорний колектив «Добровляночка» с. Добровляни, керівник Світлана Петрів («До шопи», «По всьому світу»), вокальний ансамбль НД с. Старий Угринів, керівник Марія Федорів («Що то за предиво»),  Христина Лукач, НД с. Підмихайля («Тиха ніч»), фольклорний колектив НД с. Грабівка, керівник Надія Тимків («На Різдво Хрестове», «Ой, Лелія, Лелія»).                    
        
Всі учасники були нагороджені подякою Новицької сільської ради ТГ за участь у фестивалі коляди та вертепного дійства "Різдвяний передзвін"
         На завершення всі учасники та присутні фестивалю під музичний супровід ЗА духового оркестру, разом заколядували колядку «Нова радість стала».
         Ведучою заходу була  головний спеціаліст сектору молоді, спорту, культури та туризму Новицької ТГ – Наталія Ільків.

Фото без описуФото без опису