Коли скасують  «червону» зону?

 

З 26 лютого 2021 року на Прикарпатті, та з початку березня на території Чернівецької, Житомирської і Закарпатської областей запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. В Донецькій, Запорізькій, Київській, Вінницькій, Львівській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій областях запроваджено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

- завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19,  – більш  як  65 відсотків;

- кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300;

- кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення –  більше ніж 60;

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – більш як 20 відсотків;

- рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більш як 50 відсотків.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою Міністра охорони здоров’я протягом 48 годин з моменту настання підстав, передбачених пунктом 3.3 цієї постанови, яке публікується безпосередньо на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua ).

Рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення.

Рішення щодо скасування «червоного» рівня епідемічної небезпеки приймається Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність негативних ознак протягом не менше п’яти днів підряд.