Фото без опису

         У Новицькій ТГ 18.03.2021 р. відбулось відкриття так званої «шерифської станції». Для цього в адмінприміщенні Підмихайлівського старостинського округу облаштували робочий кабінет дільничного офіцера громади.  На відкриття завітали начальник відділу Калуського РВП ГУНП  в Івано-Франківській області – Кушик Андрій Валерійович, т.в.о. заступника начальника відділу – Тимочко Василь Дмитрович, а також голова Новицької сільської ради ТГ – Богдан Дадяк, заступник Новицького сільського голови – Ігор Пробоїв, керуючий справами виконавчого комітету – Микола Когут, староста Підмихайлівського старостинського округу – Богдан Мазур.

         За християнською традицією настоятель ПЦУ «Святого Архистратига Михаїла» - митрофорний протоієрей, отець Богдан Челядин

провів обряд освячення адмінбудівлі та службового транспорту поліції, побажав миру, добра та процвітання на благо громади.

         Працівники поліції Калуського району спільно з керівництвом Новицької сільської ради ТГ, обговорили процес співпраці між громадою та поліцією.

Фото без опису

           Вирішенням безпекових проблем її жителів, за аналогом американських шерифів, відтепер займатиметься поліцейський офіцер – Михайло Васильович Карпов.  У правоохоронних органах працює, починаючи від 2017 року.

                Поліцейський офіцер стане повноцінним помічником як старостам, так і голові територіальної громади.  Відвідуючи координаційні наради, засідання сесій сільської ради, долучаючись до проведення масових заходів, поліцейський офіцер повинен досконало володіти інформацією в питаннях відповідальності за безпеку в громаді.

         Значний акцент у роботі поліцейського офіцера спрямовано на профілактичну роботу в протидії таким негативним явищам, як алкоголізм, наркоманія, булінг, жорстоке поводження із тваринами, вандалізм та правопорушення у сфері благоустрою. В той же час, до його компетенції входить забезпечення безпеки дорожнього руху (здійснення нічного патрулювання), превентивна робота з дітьми та контроль за зброєю, нагляд за особами, які звільнилися з місць позбавлення волі, кураторство сімей у складних життєвих обставинах.  У цей час «шериф» громади контролюватиме ще і дотримання місцевими жителями карантинних обмежень, впроваджених через пандемію небезпечного коронавірусу. Службовий автомобіль офіцера громади оснащений набором інструментів: бензопилою, ліхтарем, мед аптечкою, бодікамерою, світловідбивним одягом, мобільним термо-принтером, планшетом, для ефективної роботи.

Фото без опису

         Дільнична станція у с. Підмихайля Новицької ТГ розпочала роботу, починаючи  від 18 березня, графік  роботи  поліцейського офіцера: понеділок-п’ятниця з 9:00 до 18:00 год, вихідний: субота-неділя. При потребі відбуватимуться виїзди по старостинських округах Новицької територіальної громади.

         Поліцейський офіцер громади на постійному телефонному зв’язку з усіма жителями громади. Якщо є потреба повідомити про скоєне правопорушення, слід повідомляти за номером: 0991867006.

Фото без опису            «Михайло Васильович у повній готовності приступив до виконання своїх обов’язків та буде оперативно реагувати на проблемні ситуації в найрізноманітніших сферах життєдіяльності нашої громади», повідомляє Новицький сільський голова – Богдан Дадяк.