Фото без опису

  Поняття  сім’я, яка опинилися в складних життєвих обставинах, або ж неблагополучна сім`я досить широке. Зазвичай до неблагополучних відносяться сім`ї, які повністю або частково втратили свої виховні можливості через ті чи інші причини. У результаті цього в таких сім`ях об’єктивно чи суб’єктивно складаються несприятливі умови для виховання дітей. Ці сім`ї характеризуються певними негативними проявами. Виявлення та облік неблагополучних сімей, а також подальша робота з ними є одним з головних завдань діяльності сільської ради.

   25 березня 2021року секретарем Новицької сільської ради Мельник Наталією Василівною, начальником відділу соціального захисту та праці Данів Русланою Андріївною, головним спеціалістом з питань захисту прав дітей  Василів Іванною Михайлівною спільно з поліцейським офіцером Новицької громади Карповим Михайлом Васильовичем здійснено виїзд в с.Завій, та с.Грабівка Новицької громади з метою раннього виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та обстеження умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

   Під час перебування в населених пунктах проводилось обстеження умов проживання дітей, які виховуються в сім’ях що опинилась в складних життєвих обставинах. За підсумками відвідування складено відповідні акти обстеження умов проживання. В результаті обстеженння сімей було виявлено, що основними проблемами є ведення батьками аморального способу життя, неповна  сім’я, погані житлові умови, недостатнє матеріальне становище, невміння батьків знаходити адекватні прийоми і методи виховання, ухиляння батьків від виконання батьківських обов`язків по вихованню та утриманню неповнолітніх дітей.

    З батьками  проводилась профілактична робота щодо забезпечення належних умов проживання дітей, надавалась консультативна допомога стосовно неналежного виховання дітей, створення відповідних санітарних умов проживання, недопущення вчинення насильства та порушення прав дітей, попередження бездоглядності та безпритульності, вчинення дітьми правопорушень. Також проведені бесіди з дітьми щодо їх поведінки, зовнішнього вигляду, ведення здорового способу життя, попередження вживання алкогольних та тютюнових виробів.

   Батьків попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання обов`язків по вихованню дітей.

Фото без опису

 

Головний спеціаліст з питань захисту прав дітей    Іванна Василів