Питання безпечного освітнього середовища сьогодні є актуальним та вимагає комплексного підходу у сфері запобігання та протидії проявам булінгу (цькуванню), кібербулінгу, небезпечних квестів серед здобувачів освіти.

Саме такі питання розглянуто в ході онлайн-засідання психологічної служби закладів освіти Новицької сільської ради 9 квітня 2021 року.  Кваліфіковані поради психологічній службі надала методист Івано-Франківського ІППО Хомин Оксана Євгеніївна, яка наголосила на значенні профілактичної роботи щодо протидії булінгу, окреслила типові ознаки булінгу та відповідальність при вчиненні даного порушення. Особливу увагу Оксана Євгеніївна звернула на проблему безпеки дітей в мережі Інтернет та залученні неповнолітніх до небезпечних квестів.

За допомогою онлайн-опитування з використанням ресурсу Mentimeting зібрано думки присутніх, що для дорослого та дитини є Інтернет. Оксана Євгеніївна підвела підсумки опитування та націлила присутніх на необхідність проведення просвітницької та профілактичної роботи психологічною службою щодо безпечності Інтернет-ресурсів.

 На завершення зустрічі учасники змогли поставити запитання та отримали кваліфіковані відповіді методиста.

«Творчо, новітньо, ресурсно, інформаціно!» - це відгуки про онлайн-засідання від учасників методичної студії, яке провела методист Івано-Франківського ІППО Хомин Оксана Євгеніївна.