Обласний конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край!» серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти  проведено (онлайн)   29 березня 2021 року.

       В обласному ІІІ етапі  Конкурсу взяли участь 354 переможці  ІІ  етапу з 34 територіальних громад.  Конкурс проводився (онлайн) у трьох вікових групах окремо для закладів загальної середньої  та позашкільної освіти області. Більшість робіт з різних  напрямів декоративно-ужиткового і образотворчого  мистецтва  є оригінальними й цікавими.

      Конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва  «Знай і люби свій рідний край!» показав велику зацікавленість учнівської молоді до традиційних промислів Прикарпаття.

      Здобувачі освіти мали змогу дистанційно  позмагатися  у 10-ти напрямах декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, а саме: художнє різьблення по дереву; гончарство, кераміка; художнє плетіння, ткацтво; батик; декоративний розпис; художня вишивка; вироби з природного матеріалу; художня обробка  шкіри; бісероплетіння; вироби з сиру.

Учасники від Новицької сільської ради представили 8 конкурсних робіт у  4 номінаціях: три – у «Художній обробці шкіри», дві – у «Художній вишивці», по одній  у «Виробах з природних матеріалів» та «Художньому ткацтві».

      Більшість творчих робіт на світлинах,  які були представлені на Конкурс з різних напрямів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, вирізнялися своєю оригінальністю, довершеністю та складністю розробки з використанням українських народних традицій, високим художньо-естетичним рівнем, різноманітною технікою виконання. Дані роботи здобувачів освіти були високо оцінені членами журі і отримали  призові місця.

    Відповідно до наказу департаменту освіти, науки та молодіжної політики від 14.04.2021 р. № 98 «Про підсумки ІІІ етапу обласного конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край!»  конкурсанти Новицької територіальної громади отримали два перших та два других місця:

напрям:  «Художня вишивка»

старша група (10-11 клас)

І місце

- Шершень Вікторія, учениця  Староугринівського ліцею Новицької  сільської ради  (керівник Мельниченко Н. Б. );

 

напрям:     «Художня обробка шкіри»

старша група (10-11 клас)

ІІ місце

- Якимович Інна, учениця  Староугринівського ліцею Новицької  сільської ради                                             

(керівник Мельниченко Н. Б. );   

                                         

середня група (6- 9 клас)

І місце

- Яцик Анастасія, учениця  Староугринівського ліцею Новицької  сільської ради  (керівник Мельниченко Н. Б.);     

 

 

напрям:  «Вироби з природного матеріалу»

молодша група (1- 5 клас)

ІІ місце

- Бойко Вікторія, учениця Бережницької гімназії  Новицької сільської ради (керівник  Русаль Д. І. );

 

       Проведення Конкурсу сприяло розвитку творчих здібностей у дітей, естетичного сприйняття світу, любові до рідної землі.

 

Головний спеціаліст відділу освіти                                        Галина Петрів