Фото без опису  

  Які питання вирішували депутати на пленарному засіданні п’ятої сесії?

   14 квітня 2021р. відбулася сесія Новицької сільської ради. Депутати розглянули понад двісті питань,  якими було охоплено всі сфери діяльності територіальної громади. Пленарне засідання тривало з 10.00 год до 18.00 год, з короткою перервою у 20 хв.                         

    Богдан Дадяк, Новицький сільський голова прозвітував про роботу сільської ради за 2020 рік. Новицька територіальна громада утворена  23 грудня 2018 року шляхом об’єднання Новицької, Добровлянської, Середньоугринівської, Підмихайлівської сільських рад. 25 жовтня 2020 року до громади приєдналися  Берлогівська та Завійська сільські ради. Відповідно утворено п’ять старостинських округів територіальної громади. Населення складає 14 060 чоловік, площа території – 140,996 кв.м.

   Б. Дадяк відзначив, що в центрі уваги Новицької сільської ради повинна бути людина з її потребами та проблемами. Коли виникає потреба у зверненні до органів влади, людям завжди хочеться отримати потрібні послуги за мінімальну кількість відвідувань та в найкоротший термін. Цьому сприяє злагоджена робота працівників виконавчого апарату сільської ради та старостинських округів; відділів: освіти і соціального захисту населення та праці; сектору молоді, спорту, культури та туризму Новицької сільської ради.

  Життєдіяльність кожної громади починається із затвердження  бюджету, його видаткова частина є залежною від дохідної. Провівши аналіз бюджетних надходжень за 2020 рік, сільський голова відзначив найбільших платників податків, звернув увагу на питання щодо ефективного та цільового використання земель сільськогосподарського призначення, у зв’язку зі зміною власників земель. Поставив завдання поновити реєстрацію землі комунальної власності, яка надана в оренду; провести облік приміщень  комунальної  власності.

 Богдан Дадяк наголосив над вирішенням яких проблемних питань працюватиме Новицька сільська рада у 2021 році. Найбільші із них: добудова Новицького ліцею та амбулаторії в Підмихайлі, ремонт доріг, взяття на баланс дороги Новиця – Берлоги і, звичайно, дбати про розвиток освіти, культури, охорони здоров'я, соціального захисту населення Новицької територіальної громади.

  Депутати та сільський голова піддали гострій критиці питання про фінансовий план комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» , особливо в частині кадрового забезпечення і, зокрема, скорочення медичних сестер.

  Багато дискусій виникало при розгляді земельних питань і, зокрема, при встановленні відсотків за поновлення прав чи надання в оренду земельних ділянок. При прийнятті рішень враховувався вид діяльності.

 З рішеннями та звітом сільського голови можна ознайомитися на офіційному сайті Новицької сільської ради.