Фото без опису

Активно триває підготовка до І міжрегіонального фестивалю "Ретро смак", який заплановано на 22 травня.

????????До участі у плануванні та обговоренні запросили колег з Калуша. Адже наступного дня, 23 травня, локації автомобілісти змінять – вирушать до сусіднього міста, де вже готують не менш цікаву програму. Але маршрут, яким вони проїдуть, розпочнуть саме з Долини.

????Програма святкування обіцяє бути різноманітною, цікавою, повною мистецьких, музичних, спортивних і дуже позитивних цікавинок!????

????Охочих представити на ярмарку свою екологічну крафтову продукцію виявилось багато. Тож, відповідним спеціалістом міської ради поінформовано присутніх про те, як отримати дозвіл на здійснення разової виїзної торгівлі, щоб все було організовано і у «правовому полі».

????Поєднати історію з сучасністю – задум організаторів. Акцент на відновленні та збереженні історичних цінностей. До прикладу, завдяки солі більше тисячі років тому засновано Долину. Тому перша локація - шахта Барбари, де організатори обіцяють продемонструвати, як випаровують сіль.

????Окрім іншого, у рамках маршруту учасники заходу зможуть відвідати Домбровський кар’єр, побачити соляну криницю, сфотографуватись біля «Саліни» та інших локацій - основних осередків солеваріння та солевидобування на сусідній території - в Калуші.

????Однозначно, нас очікують приємні емоції та креативні втілення ідей організаторів!

Не проґавте шанс відвідати.

????Ще є час приготувати костюм! До речі, наявність ретро-костюма обов’язкова)

Можливо, на вас чекає ще й приз глядацьких симпатій!?

????Довідково:

Фестиваль "Ретро смак", який заплановано на 22 травня - це культурно-туристичний проєкт, який вперше відбудеться у Долині в такому цікавому форматі.

Проводиться з метою збереження та відтворення технічних і культурних здобутків, популяризації та розвитку ретроруху, промоції локальної крафтової продукції та бойківського регіону в цілому.

В рамках фестивалю передбачається проведення ряду заходів – культурних та туристично-спортивних, а саме:

квести,

змагання,

майстер-класи,

дегустація натуральної продукції від локальних виробників,

показ мод та

ретро фільму,

унікальні фотозони,

дитячі розваги,

ярмарка, і, найголовніше, – парад та виставка раритетних автомобілів та техніки.

Все це, та багато іншого чекатиме на Вас на центральних вулицях міста Долина.

Обов’язкова умова участі - присутність хорошого настрою та наявність костюма в стилі ретро!

Захід відбуватиметься з дотриманням карантинних умов.

         У рамках маршруту 23 травня орієнтовано о 13.00 планується зупинка учасників у селі Новиця, Новицької ТГ, де всі охочі зможуть побачити ретро автомобілі, а для гостей буде організована екскурсія до соляної криниці.