Народні доми та бібліотечні установи

Фото без опису

23.04.2021 р.

- Зустріч з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС Лаврівим Миколою «Полин - сльозою омивається душа».

         Під такою назвою пройшла зустріч з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС Лаврівим Миколою Андрійовичем у клубі с. Берлоги. Він в черговий раз розповідав про ті страшні часи у його житті. Розповідав про своїх друзів , з якими працював. Багато із них уже померли. З погляду тридцять п'ятої давнини тепер можна стверджувати, що все це робили звичайні люди з великим ентузіазмом від щирого серця і великою надією на перемогу над цією атомною катастрофою. Із заключним словом виступила староста села Ірина Ясінець, яка подякувала Миколі Андрійовичу за його мужність та побажала  йому міцного здоров'я та довгих років життя.

Фото без опису(Народний дім с. Берлоги)                                                                      

 

- Година пам'яті, присвячена трагедії на Чорнобильській АЕС «Чорнобиль незагоєна рана України» та літературна викладка «Гіркий трунок Чорнобиля».

         За роком спливає рік але для України  Чорнобиль залишається незагоєною раною. Серед усіх трагедій , які пережило людство , чорнобильська катастрофа не несе аналогів за маштабностями рухотворного забруднення екологічної сфери. Ми повинні вшановувати і пам'ятати про цю страшну трагедію 1986 рік завжди залишиться у пам'яті українців. У приміщенні бібліотеки була проведена година пам'яті, присвячена чорнобильській катастрофі ," Чорнобиль -  незагоєна рана України ". Була викладена літературна викладка під назвою "Гіркий трунок Чорнобиля".

Фото без опису(НД с. Старий Угринів (спільно з бібліотеко-філією)      

 

26.04.2021 р.

- Літературна композиція (онлайн), присвячена річниці вибуху на Чорнобильській АЕС  «Гірчить Чорнобиль крізь роки».

Можна переглянути перейшовши за цим посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=3Q6OtR3TN-o&ab_channel=%D0%9E%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD

(Народний дім с. Бережниця)

 

- Година реквієм, присвячена 35-й річниці трагедії на Чорнобильській АЕС «Чорнобиль - наш вічний біль душевний» та викладка літератури «Дзвони Чорнобиля».

Лунає дзвін.Тривогою і болем наповнені наші серця. Болем за нашу землю,яку зрошують смертоносні кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірами, за вирубані ліси. Тривогою- за майбутнє. Стогне дзвін. Та найгіркішими нотами звучать у ньому голоси Чорнобиля, катастрофи, яка ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках. Дзвін стишується. Чорнобиль - це мертва зона... Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей, особливо молодих,які помирають повільно, але в тяжких муках.Ще багато століть ця трагедія буде нагадувати про себе вадами у новонароджених.26 квітня 1986 року...Ця дата назавжди залишиться в пам'яті людства.

Фото без описуФото без опису

 

("Центр культури та дозвілля" с. Новиця)

 

-        26 квітня виповнюється 35-та річниця Чорнобильської трагедії. Аварія, яка призвела до однієї з найбільших екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на"до"та"після".

         В бібліотеці-філії с. Підмихайля спільно з Народним домом і шкільною бібліотекою проведено годину реквієм: "Чорнобиль в серці України, а тінь його по всі землі".

         За роком спливає рік, а для України Чорнобиль залишається незагоєною раною. Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за маштабами рукотворного забруднення екологічної сфери. Ведучою заходу була Христина Лукач, звучала пісня " Молитва". Присутні ознайомилися з книжковою виставкою: "Чорнобиль- біль душі..."

Фото без опису(Бібліотека-філія с. Підмихайля(спільно з НД) 

 

28.04.2021 р.

- Тематична година, присвячена трагедії на Чорнобильській АЕС

«На Чорнобиль журавлі летіли»

28 квітня у бібліотеці-філії с. Завій, була проведена тематична година , присвячена трагедії на Чорнобильській АЕС "На Чорнобиль журавлі летіли"(НД спільно з бібліотекою). На захід були запрошені :учасник ліквідації Данів Ігор Дмитрович та дружина учасника ліквідації Євгена Білоуса -Володимира Білоус. Запрошені розповіли цікаві факти про трагедію, як це було,з перших уст. Учасники змогли запитати про те, що їх цікавить. Також у бібліотеці була оформлена тематична виставка.

Фото без опису

(Народний дім с. Завій (спільно з бібліотекою-філією)