Фото без опису

     Навесні починається наймасштабніше прибирання країни. Більшість наших громадян долучається до масових заходів за місцем проживання, метою яких є прибирання  зелених зон та благоустрій територій.  Саме від людей, їх самоорганізації залежить обсяг та якість проведених робіт. Адже всі ми хочемо жити на території, де ошатні будинки, чисті і затишні  вулиці, доглянуті пам’ятники, квітучі сади, впорядковані зелені зони. Проте, щоб навести лад  у нашому краю, одного ентузіазму  буде замало, адже чимало проблем із благоустрою можна осилити  лише спільними зусиллями  влади, керівників підприємств та організацій і людей, які проживають в громаді.

         Благоустрій є візитівкою кожного населеного пункту.  Озеленення та чистота села – оцінка діяльності як громадськості так і місцевої влади, це показник рівня участі  громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою й комунального обслуговування населених пунктів.

       Весна в Новицькій громаді розпочалася з наведення порядку. Господарі осель чепурять двори, городи, сади, щоб було чисто й охайно в обійсті. Також дбають про благоустрій населених пунктів  Новицької громади старости населених пунктів, керівники та працівники бюджетних установ.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Новицької сільської ради від  08.04.2021р. № 36 «Про щорічний огляд-конкурс з благоустрою на території Новицької сільської ради» в Новицькій територіальній громаді оголошено конкурс.

18 травня 2021 року члени виконавчого комітету мали можливість ознайомитися з фото та відео матеріалами, які представила конкурсна комісія. Рішенням виконавчого комітету  підтверджено протокол конкурсної комісії. Визначено переможців у таких номінаціях:

            - Староугринівський ліцей – у номінації «кращий благоустрій закладу освіти»;

            - Народний Дім с.Новиця– у номінації «кращий благоустрій закладу культури»;

            -   Громада с.Підмихайля– у номінації «кращий населений пункт»;

            - Леся Красько, староста Добровлянського старостинського округу – у номінації «кращий старостат»;

            - Громадська організація «Хочемо змін» с.Новиця – у номінації «Кращий парк».

            Переможці нагороджені  грамотами на пленарному засіданні шостої  сесії Новицької сільської ради.