Фото без опису

   Пленарне засідання традиційно розпочалося Гімном України та молитвою «Отче наш». Перед розглядом питань порядку денного Новицькій сільський голова Богдан Дадяк нагородив грамотами переможців щорічного огляду-конкурсу з благоустрою на території Новицької сільської ради у наступних номінаціях:

   - Староугринівський ліцей у номінації «кращий благоустрій закладу освіти»;

   - Народний Дім с.Новиця– у номінації «кращий благоустрій закладу культури»;

   - Громада с.Підмихайля– у номінації «кращий населений пункт»;

   - Леся Красько, староста Добровлянського старостинського округу – у номінації «кращий старостат»;

   - Громадська організація «Хочемо змін» с.Новиця – у номінації «Кращий парк».

   Грамотами також нагороджені депутати Новицької сільської ради за активну участь та зайняте І загальнокомандне місце в І етапі  Всеукраїнської спартакіади  серед депутатів усіх рівнів: Руслан Пукіш, Богдан Прокопів, Олег Матіїв, Микола Когут, Юрій Васютяк, Іванна Василів.

   Першим питанням порядку денного було -  про внесення змін та доповнень в бюджет Новицької сільської ради на 2021 рік, яким затверджено перерозподіл видатків у навчальних закладах громади.

   Також на сесії затвердили акти прийому-передач, що стосуються всього майна  начальних закладів, народних домів, бібліотек та закладів охорони здоров’я.

   Депутати не підтримали фінансовий план комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» через розбіжності у баченні керівництва Центру та депутатського корпусу у частині  забезпеченості кадрами закладів, посадових окладів медичних і не медичних працівників та поповненні матеріально-технічної бази.

   Однозначними були голосування депутатів при розгляді заяв громадян, крім учасників АТО,  щодо виділення земельних ділянок площею до двох гектарів. Як зазвичай, всі депутати утримувалися, або висловлювалися – проти, аргументуючи, що земля не безрозмірна і життя в громаді продовжується, а заявники уже мають земельні наділи на території Новицької громади.