Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуВідповідно до графіку відбуваються зустрічі Новицького сільського голови Богдана Дадяка  з мешканцями населених пунктів  територіальної громади.

Такі зустрічі голови та працівників сільської ради відбулися:

 -03 червня 2021 року с.Підмихайля;

 -06 червня 2021р. с.Берлоги;

 -08 червня 2021 року с.Середній Угринів;

 -10 червня 2021 року с.Добровляни;

Виступаючи перед жителями громад, Богдан Іванович наголосив, що у своїй діяльності керується принципами - «не нашкодь» і «не заважай». Сільський голова ознайомив присутніх з роботою депутатського корпусу та виконавчого апарату сільської ради, а також з формуванням бюджету громади та  його витратною частиною., адже основа розвитку громади- це наповнення бюджету. Як приклад бюджет на  2021 року становить 87 млн.  752 тис.грн., а в 2020 році бюджет «не добрав» близько 4 млн. грн. Тільки понад 350 тис. грн. не доплачено жителями  громади земельного податку, а також деякі фізичні особи-підприємці  не заплатили жодної копійки, у зв’язку з карантинними обмеженнями. По галузі освіти всі кошти розприділені на навчальні заклади. У культурі коштами розпоряджається  комунальний заклад «Центр культури і дозвілля». Всіма питаннями охорони здоров’я відає комунальне некомерційне підприємство «Центр медико-санітарної допомоги». Всі заклади мають свої рахунки. Новицька сільська рада не зробила скорочення людей у жодній бюджетній галузі. Гострій критиці на сесіях депутати піддали скорочення медичних сестер по ФАПах і до цього часу не затвердили фінансового плану КНП «Центр медико-санітарної допомоги».

Чималу увагу Богдан Дадяк звернув на вивезення твердих побутових відходів, наголосивши, що вартість зазначених послуг у Новицькій територіальній громаді найнижча в порівнянні з усіма сусідніми територіальними громадами.

Питання кожного населеного пункту обговорюється із старостами, членами виконавчого комітету, та депутатами. Громада би хотіла, щоб у кожному населеному пункті відбувалися позитивні та швидкі  зміни на краще. Цього року проводиться добудова приміщення Новицького ліцею за разунок коштів державного бюджету з дольовою участю коштів місцевого бюджету. А також плануємо завершити будівництво амбулаторії в с.Підмихайля, яке розпочате  у 2018 році.

Звичайно, найболючішою проблемою в громадах є стан доріг, які є обласного, районного та місцевого підпорядкування. По зазначених питаннях відбулися зустрічі з керівництвом обласної та  районної рад та адміністрацій.

У кожному селі відбувався діалог людей із місцевою владою. Є проблемні питання, які можна вирішити без грошей, а є такі- які потребують великих коштів. Відповідно і формується план соціально-економічного розвитку громади на п’ять років.