Фото без опису

 

      Насильство в усіх його проявах існує в суспільстві ще з прадавніх часів. Особливо гострою проблемою є насильство над дітьми. Адже стан, який переживають скривджені діти стосуються кожного громадянина суспільства. Діти – це майбутнє кожної держави. А тому фізичні та емоційні травми, які вони переживають, обкрадають суспільство та усіх його членів зокрема. Насильство в сім'ї дуже впливає на життя дітей і підлітків. Жорстоке поводження з дітьми в подальшому формує з них людей не здатних створювати повноцінну сім'ю, бути гарними батьками, а також є поштовхом до відтворення жорстокості по відношенню до власних дітей.

В широкому значенні є чотири види або категорій поганого поводження з дітьми:

1. Фізичне насильство відноситься до вживання фізичної сили, яке може привести до різного роду фізичних травм.

2. Сексуальне насильство відноситься до залучення дітей і підлітків в сексуальну діяльність з людьми більш старшого віку без розуміння ними того, що вони роблять, та/або без їх згоди.

3. Емоційне насильство по відношенню до дитини включає такі види поведінки, як сильне приниження, постійний осуд, сильні покарання і т.д.

4. Зневага - це відсутність турботи про задоволення основних фізичних потреб дитини, таких, як потреба в їжі, одязі, гігієні, медичній допомозі і належному контролі.

      Держава здійснює захист дитини від усіх форм фізичного і психічного насильства, образи, недбалого і жорстокого поводження з нею, експлуатації, включаючи сексуальні зловживання, у тому числі з боку батьків або осіб, які їх замінюють.

      Якщо вам відомі факти насильства над дітьми, жорстокого поводження з дітьми або реальної загрози його вчинення звертайтесь до служби у справах дітей Новицької сільської ради за адресою: с.Новиця, вул.Шевченка, 71