Фото без описуФото без описуМинулого тижня в облдержадміністрації відбулося засідання консультаційної групи з підготовки та реалізації плану дій щодо подолання наслідків поширення COVID-19 у Івано-Франківській області.

Засідання провели фахівці ОДА спільно з представниками Програми розвитку ООН, громад області та громадських організацій у рамках реалізації проєкту «Місцеве соціально-економічне відновлення». Зазначимо, що склад консультаційної групи затверджено розпорядженням облдержадміністрації від 9 червня 2021 № 214. Її завдання – розроблення плану дій щодо подолання наслідків поширення COVID-19 у Івано-Франківській області в партнерстві з ПРООН та забезпечення його подальшої реалізації.

Під час зустрічі директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Сергій Подошва розповів про підтримку ПРООН у подоланні наслідків поширення COVID-19 в області та реалізації місцевих ініціатив у сферах охорони здоров’я, освіти, місцевого економічного розвитку, а також зниження ризику стихійних лих. Посадовець акцентував увагу, що для участі у проєкті громадам необхідно до 16 липня 2021 року подати заявку та заповнити опитувальник щодо подолання наслідків поширення СОVID-19.

Керівник програми ПРООН з розвитку регіонів Мустафа Саіт-Аметов презентував основні компоненти проєкту «Місцеве соціально-економічне відновлення», поінформував про можливості громад для подолання наслідків захворювання, надав вичерпні відповіді на запитання учасників щодо фінансової забезпеченості проєкту, партнерів, терміну реалізації.

Регіональна координаторка ПРООН в Івано-Франківській області Леся Попелюх акцентувала увагу учасників на умовах конкурсу місцевих ініціатив, суб’єктах надання заявок, навела приклади успішних кейсів, які можуть бути корисними для громад області.