Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 (із змінами від 12.05.2021 №517) «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації розпочинає прийом документів за таким напрямком – дотація за приріст корів.

Дотація за приріст корів надається на безповоротній основі суб'єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів'ям корів станом на 1 січня поточного року, в розмірі 30 000 гривень за одну голову.

Для отримання дотації за приріст корів суб’єкти господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, подають до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації (вул. Грушевського, 21 каб. № 713, м. Івано-Франківськ, тел. 55-21-63, 066-370-42-49) до 1 вересня 2021 року такі документи:

- заявку;

- довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

- копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпечення їх кормами (форма №24 (річна) станом на 1 січня;

- копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин (форма №24 (місячна) за січень – червень поточного року;

- виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин про загальну кількість наявних ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, зокрема корів, що народжені у господарстві суб’єкта господарювання, який є юридичною особою і власником корів, станом на 1 січня та 1 липня поточного року.

Вчасно поданими вважаються заявка та документи, які надійшли до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та зареєстровані в системі документообігу.