Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати роботу. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

30 липня 2014 року Організація Об'єднаних Націй відзначила перший в історії Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Цей день має на меті підвищити поінформованість громадськості про цю глобальну проблему і привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно допомагати  і протидіяти цьому злочину

Основною метою кампанії є інформування та підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

29-30 липня спеціалісти відділу соціального захисту населення та праці Новицької сільської ради разом з поліцейським офіцером Новицької територіальної громади розповсюдили друковану продукцію та матеріали на тему «Кожен має право на допомогу».

30 липня проведено інформаційну компанію до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми з жителями громади.

Пам'ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від віку, статі, рівня освіти чи кваліфікації!

Кожен постраждалий має право на допомогу!

 

Для отримання допомоги чи консультації звертайтесь за вказаними телефонами:

+ 527 або 0-800-505-501;– Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів; 527.org.ua – електронні консультації. Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

+38 (044) 279-98-99 – Державна міграційна служба України
пн-чт: 09:00-18:00, пт: 09:00-16:45.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису