Фото без опису

    На виконання розпорядження Новицького сільського голови від 02 серпня 2021 року № 32 «Про утворення мобільної групи та проведення рейду-перевірки» 07 серпня 2021 року  мобільною групою  Новицької сільської ради проведено  перший рейд-перевірку закладів торгівлі Новицької територіальної громади на предмет дотримання законодавства щодо продажу алкогольних та тютюнових виробів, виявлення перебування в них дітей у пізній вечірній та нічний час,  та закладів культури Новицької територіальної громади щодо виявлення перебування в них дітей у пізній вечірній та нічний час, організації змістовного дозвілля молоді.

     Мета заходу  -  профілактика негативних явищ  в дитячому середовищі, запобігання бездоглядності, безпритульності неповнолітніх, виявлення дітей, які бродяжать, жебракують, вживають тютюнові  вироби та алкогольні напої, психотропні речовини, перебувають на вулиці в пізній час без супроводу батьків чи осіб, що їх замінюють.

В ході проведення рейду працівниками  Новицької сільської ради спільно з поліцейським  офіцером Новицької громади відвідано заклади торгівлі та  розважальні заклади  с. Завій, с.Підмихайля, с.Добровляни, с.Новиця   та перевірено  дотримання власниками закладів торгівлі та розважальних закладів обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми, проведено інструктаж представників торгових об’єктів про недопущення  продажу  алкогольних напоїв та  тютюнових виробів  неповнолітнім. 

    Також з неповнолітніми, які були виявлені без нагляду батьків у пізній час, проведено профілактичні бесіди  з питань попередження вживання алкогольних напоїв, попередження злочинності та протиправних дій.

  Також нагадуємо, що діти, віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

   Шановні батьки! Попереджаємо за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей Вас буде притягнено до адміністративної та кримінальної  відповідальності

   Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а тільки обмежити можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища.

   Такі рейди-перевірки будуть проводитись періодично та без попереджень. Головна мета цих заходів – попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, а також організація змістовного дозвілля молоді у закладах культури. Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків за виховання своїх дітей.

 

                                                        Служба у справах дітей Новицької сільської ради