Неухильне дотримання антикорупційного законодавства – ключовий фактор діяльності Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини

 

Одним із ключових факторів діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області під час виконання визначених повноважень є неухильне дотримання антикорупційного законодавства.

Держпродспоживслужба Прикарпаття будує відкриту платформу співпраці: до моніторингових перевірок та заходів державного нагляду активно залучається громадськість та ЗМІ,  що свідчить про незаангажованість та прозору діяльність установи.

Нагадуємо, суб'єктам господарювання усіх форм власності: посадові особи  Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюють планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) у формі перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та в інших формах, визначених Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Відповідно до ч. 1 ст. 7 Закону для здійснення планового або позапланового заходу орган державного нагляду (контролю) видає наказ (рішення, розпорядження), який має містити найменування суб'єкта господарювання, щодо якого буде здійснюватися захід, та предмет перевірки.

Перед початком здійснення заходу посадові особи органу державного нагляду (контролю) зобов'язані пред'явити керівнику суб'єкта господарювання або уповноваженій ним особі (фізичній особі - підприємцю або уповноваженій ним особі):

- посвідчення (направлення);

- службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу державного нагляду (контролю).

Посадова особа органу державного нагляду (контролю) без посвідчення (направлення) на здійснення заходу та службового посвідчення не має права здійснювати державний нагляд (контроль) суб'єкта господарювання.

Суб'єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення заходу, якщо вони не пред'явили документів, передбачених цією статтею.

Тож закликаємо суб'єктів господарювання та краян остерігатися шахраїв: не допускайте до перевірок невстановлених осіб, котрі не представили вам відповідні документи!

У випадках, коли  посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області порушують процедуру проведення перевірки чи моніторингового відвідування, схиляють вас до неправомірних домовленостей, вимагають грошової чи будь-якої іншої винагороди – звертайтесь на гарячу лінію Головного управління за тел. 0342-511389 або до органів Національної поліції.

Звертаємо увагу, на те, що відповідно до статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави.

За наявності загрози життю, житлу, здоров’ю та майну осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, або їх близьких осіб, у зв’язку із здійсненим повідомленням про порушення вимог цього Закону, правоохоронними органами до них можуть бути застосовані правові, організаційно-технічні та інші спрямовані на захист від протиправних посягань заходи, передбачені Законом України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві».