При в’їзді у с. Новиця 03.09.2021 р. відбулось освячення землі на якій

збудують пам’ятний знак ліквідаторам наслідків аварії на

Чорнобильській АЕС

         Поблизу Новиці після вибуху на Чорнобильській АЕС формувався батальйон з мешканців Івано-Франківської області, передусім із Калущини і Долинщини. Це була військова частина №6033 Івано-Франківського протипожежного батальйону у складі 25-ої бригади Міноборони СРСР.

         У Чорнобилі ліквідовували наслідки катастрофи 255 наших краян. Там вони пробули з 18 липня до 3 вересня 1986 року. За словами Ярослава Олійника, 98 «чорнобильців», на жаль, уже померло, тож потрібно увіковічнити їх жертовний шлях.

         Новицький сільський голова Богдан Дадяк звернувся до усіх присутніх висловивши слова подяки ліквідаторам наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС та запевнив, що Новицька територіальна громада всіляко сприятиме у побудові та подальшому утриманню даного пам’ятного знаку.

Освячення місця на якому буде встановлено пам’ятний знак ліквідаторам

наслідків аварії на Чорнобильській АЕС провів настоятель ПЦУ «Преображення Господнього» с. Новиця – отець Богдан Заставецький. Після чого разом з учасниками ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС з усіх куточків Івано-Франківської області, учнівською молоддю Новицького ліцею, вчителями, працівниками культури та апарату Новицької сільської ради було відправлено панахиду та спільну молитву за тими хто віддав своє життя на Чорнобильській АЕС.

Ось так вигладатиме пам’ятний знак