В рамках програми соціально-психологічного перезавантаження «Подбай про себе» Новицьку сільську раду відвідали представники БФ «Карітас» і спільно з працівниками відділу соціального захисту населення та праці провели зустріч з дружинами учасників АТО та з учасниками АТО.

     Адже не кожен воїн після бойових дій залишається таким, яким приїхав. І все це залежить від віку, військового досвіду, чи хотів йти на війну чи ні, що там бачив. Тому реабілітація для воїнів повинна проходити у різних напрямках – психологічна, спортивна, духовна.
   Учасники мали змогу поділитись своїм баченням щодо того як будувати роботу з тими хто повертається з війни та  їх сім’ями, поділитись проблемами які їх хвилюють, обговорити можливості громади у використанні власних ресурсів для втілення ідей в реальність.

     На зустрічі був присутній заступник Новицького сільського голови Ігор  Пробоїв, який привітав присутніх гостей та наголосив що влада готова допомагати у вирішенні проблем, з якими зіштовхуються захисники після участі у військових подіях.

     Результатами зустрічі  стало напрацювання планів про проведення спільних соціальних заходів, зокрема, психологічних тренінгів, майстер класів, спортивних та виїздних заходів для родин військовослужбовців з метою інтеграціі та адаптаціі їх до життя в громаді.