Фото без опису

      Поняття «неблагополучна сім`я» досить широке. Зазвичай до неблагополучних відносяться сім`ї, які повністю або частково втратили свої виховні можливості через ті чи інші причини. У результаті цього в таких сім`ях об’єктивно чи суб’єктивно складаються несприятливі умови для виховання дітей. Ці сім` ї характеризуються певними негативними проявами. Виявлення та облік дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також подальша робота з ними є одним з головних завдань діяльності служби у справах дітей.

      Начальником служби у справах дітей сільської  ради Іванною Василів спільно з фахівцем із соціальної роботи відділу соціального захисту населення та праці Оксаною Мельник,  інспектором ювенальної превенції Калуського РВП Богданою Борейко та поліцейським офіцером громади Калуського РВП Михайлом Карповим, 8 жовтня 2021 року проведено виїзд в с.Грабівка Новицької територіальної громади. Під час перебування у Грабівці проведено обстеження умов проживання дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, надано гуманітарну допомогу. За підсумками відвідування складено відповідні акти обстеження умов проживання. В результаті обстежень було виявлено, що основними проблемами сім'ї є погані житлові умови, недостатнє матеріальне становище, невміння батьків знаходити адекватні прийоми і методи виховання.

     З матір’ю дітей проводилась профілактична бесіда щодо забезпечення належних умов проживання дітей, надавалась консультативна допомога стосовно неналежного виховання дітей, створення відповідних санітарних умов проживання, недопущення  порушення прав дітей, попередження бездоглядності та безпритульності, вчинення дітьми правопорушень, а також надано рекомендації щодо працевлаштування та оформлення державної соціальної допомоги. Також проведені бесіди з дітьми щодо їх поведінки, зовнішнього вигляду, ведення здорового способу життя, попередження вживання алкогольних та тютюнових виробів.

    Відрадним є те, що мати дітей прислухається до рекомендацій служби у справах дітей, і охоче співпрацює з соціальними працівниками.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Начальник служби у справах дітей    Іванна Василів