Чи тільки в Новицькій громаді не опалюються школи та садочки

     Батьки і діти надіялися, що з 15 жовтня зустрінуть їх  теплі та  затишні  приміщення закладів освіти. Однак і на сьогодні в школах і садочках Новицької громади досить холодно.

      В чому причина? Газова труба підключена, але вентиль не відкривають! Чому? Для домогосподарств все просто: похолодало - господар включив газ, потепліло - виключив. Жителі вважають, що у Новицькій громаді також є ґазда і мав би це зробити в установах. Але не так все просто. Щоб відкрити газовий вентиль у школі чи садочку, народному домі чи амбулаторії потрібно пройти процедуру, затверджену на державному рівні. Всі пункти було виконано з 1 січня 2021 року по ціні газу 7,42 грн. за один метр кубічний, однак ми всі з вами, починаючи з вересня цього року, стали свідками стрімкого зростання ціни на газ до 38 гривень за один метр кубічний. І це призвело до того, що газопостачальні компанії розірвали угоди з усіма бюджетними установами.

   Станом на 11 жовтня уряд разом з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг»  запропонували процедуру та погодили ціну на газ для бюджетних установ 16,55 грн. за один метр кубічний.

  На сьогоднішній день всіма бюджетними установами Новицької територіальної громади в повному обсязі подано документи до газопостачальної компанії «Нафтогаз Трейдинг» для укладення відповідних договорів на постачання природного газу.

     Надіємось, що у найшвидшому часі, у всіх установах нашої громади буде тепло.  Та це залежить не тільки від органу місцевого самоврядування, а й від державної влади та газопостачальної компанії.