Фото без опису

    17 листопада 2021 року відбулася чергова тринадцята  сесія Новицької сільської ради. Засідання, як зазвичай, розпочалося Гімном України та молитвою «Отче наш».

    Перше питання, яке  депутати розглядали на сесії – про внесення змін та доповнень в бюджет Новицької сільської ради на 2021 рік. В ньому відображено життєдіяльність громади. Тож які зміни внесено?

    Зокрема, 49000,00 гривень виділено з державного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт Народного дому с.Новиця.

    З обласного бюджету найближчим часом громада отримає такі кошти:

  • 49999,00 гривень та 46000,00 гривень на придбання   дверей для класних кімнат та меблів  для Берлогівської гімназії;
  • 30000,00 гривень на зміцнення матеріально-технічної бази дитячої школи мистецтв в с.Підмихайля;
  • 29500,00 гривень на поточний ремонт вуличного освітлення по вул. Шевченка в с.Новиця.

    При розгляді даного питання сільський голова Богдан Дадяк звернув увагу на вартість газу для бюджетних установ, ціна якого змінилася з 7,42 грн. за один метр кубічний при затвердженні бюджету на 2021 рік до 16,55грн. за один метр кубічний без транспортування на сьогоднішній день. Відрадно, що кожна галузь протягом року  зуміла зекономити кошти, і цим самим має змогу оплатити за недешевий газ до кінця року, і, навіть, покращити матеріально-технічну базу.

    Депутати взяли до відома факт дострокового припинення повноважень старости Підмихайлівського  старостинського  округу, внесли зміни до Положення про старосту та затвердили Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Новицької сільської ради.

Додатково внесені у порядок денний питання щодо фінансового плану  комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новицької сільської ради» на 2021 рік, а також зміни до нього, детально обговорювалися, але рішення  були прийняті.

Розгляд земельних питань можна умовно розділити на два види. Перший – питання,  які  стосуються виготовлення документації та узаконення присадибних ділянок під будівництво та ведення особистого селянського господарства. Щодо другого виду - земельних ділянок для бізнесової діяльності, то виникало багато дискусій у сесійній залі. Маючи нормативну грошову оцінку земель потрібно було встановити відсоток орендної плати, враховуючи площу земельної ділянки.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису