Фото без опису

     Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

     Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

     Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

     Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

     В цей день ми, дорослі, повинні ще глибше усвідомити ту відповідальність, яка лежить на нас за долі малюків, підлітків та юнацтва. Наповнювати життя підростаючого покоління радістю, захищати дитячий спокій, створювати умови для духовного і фізичного розвитку дітей – наш святий обов’язок та головне завдання. Адже кожна дитина має право на щасливе дитинство, сімейний затишок, гарну освіту, повноцінний відпочинок, якісну охорону здоров’я та медичну допомогу, на захист від байдужості та жорстокого поводження.

    Діти завжди були і залишаються найбільшою цінністю. Вони – головне, що є в кожної матері, в кожного батька, в кожній державі. Тож давайте не шкодувати своїх сил, часу та енергії для того, щоб, ставши дорослими, вони згадували про дитинство як про найсвітліший період свого життя!

    У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі! Зі святом вас і нехай цей день залишить вам тільки приємні спогади!