Фото без опису

     Відповідно до Конституції України та Сімейного кодексу України сім’я, дитинство, материнство та батьківство охороняються державою. Держава створює умови для зміцнення сім’ї. Для цього в Україні сформована система органів, на які покладено обов’язок здійснювати правовий захист прав і законних інтересів дитини. Одним із таких органів, на який покладено функції захисту прав і законних інтересів дитини, є орган опіки та піклування.

    Важливі питання сімейних відносин що стосуються дітей, у тому числі спірні, розглядає комісія з питань захисту прав дитини Новицької сільської ради, яка є консультативно-дорадчим органом. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. 03 грудня 2021 відбулося чергове засідання даної комісії.

До порядку денного було винесено 6 питань.

      Найперше комісією розглянуто питання про визначення місця проживання малолітньої дитини.

    Розглядалися питання стосовно захисту майнових прав дітей, а саме надання дозволу на вчинення правочинів, а саме укладення та підписання договорів дарування із збереженням інтересів дітей. Також на засіданні обговорювали питання цілодобового перебування дітей у закладах інституційного догляду.

   Насамкінець, члени комісії затвердили індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

    Під час засідання заслухано, як заявників, так і членів комісії, які брали активну участь в обговоренні. По кожному з питань  членами комісії прийнято виважені рішення та надано рекомендації.