Фото без опису

      Сьогодні, 29 грудня 2021 року,  в Новицькій сільській раді  відбулась нарада з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Новицької громади, координація роботи суб’єктів з питань запобігання та протидії домашньому насильству в Новицькій територіальній громаді.

    На обговоренні  зазначених питань взяли участь начальник служби у справах дітей Іванна Василів, начальник відділу соціального захисту населення та праці Руслана Данів, фахівець із соціальної роботи відділу соціального захисту населення та праці Оксана Мельник, інспектор  ювенальної превенції, старший лейтенант Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, поліцейський офіцер Новицької громади Михайло Карпов.

     На нараді розглянуті питання щодо координації спільних дій, оперативності та взаємоінформування про випадки насильства в сім’ї, проведення профілактичних, інформаційно-просвітницьких заходів щодо попередження насильства в сім`ї. Також обговорили проблемні питання у здійсненні роботи з сім`ями, де вчиняється насильство, особливо над дітьми.

    На жаль, насильство у родині лишається однією з актуальних проблем українського суспільства. Держава – основний суб’єкт протидії насильству, тому маємо формувати у суспільстві неприйняття насильства, вживати необхідних заходів для його запобігання та створювати систему захисту жертв і подолання наслідків насильства. 

    Підсумовуючи, члени наради наголосили, що тільки за чіткої та злагодженої співпраці всіх відповідних служб та відділів, можливе досягнення певних результатів у протидії домашньому насильству.

 Фото без опису