Фото без опису

До уваги ВЛАСНИКів ЖИТЛА,

ЯКІ БЕЗОПЛАТНО РОЗМІЩУЮТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ.

 

     Розмір компенсації на оплату житлово-комунальних послуг власникам житла, які прихистили в своїх домівках вимушених переселенців, становитиме близько 450 гривень на особу в місяць або 14,77 гривень на особу за кожний день. - Постанова Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 

 Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

 

Алгоритм дій для отримання компенсації

 

  1.  Власники житла вносять інформацію до веб-ресурсу «Прихисток» або виконавчий  комітет сільської ради  до журналу реєстрації про наявне житло, доступне для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб.

 

  1. Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб  та в день припинення розміщення або зміни їх кількості подати заяву до виконавчого комітету сільської ради та відповідні документи (свідоцтво на право власності на житло, паспорт, ідентифікаційний номер, довідки про відсутність заборгованості за електроенергію та газ, рахунок з банку).

 

  1. Власник житла не пізніше 5-го числа місяця подає до виконавчого комітету сільської ради заяву, в якій зазначає кількість днів та кількість внутрішньо переміщених осіб .

 

  1. Протягом 5 робочих днів (не пізніше 10-го числа місяцякомісія сільської ради проводять перевірку,  наведених у заяві власником жилого приміщення, відомостей із відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу.

 

  1. Компенсація здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (зокрема резервного фонду бюджету), виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

 

 

   ПЕРШИМ ДНЕМ НАРАХУВАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ Є ДЕНЬ РЕЄСТРАЦІЇ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ В ЕЛЕКТРОННІЙ БАЗІ ДАНИХ, ПОЧИНАЮЧИ З 28 БЕРЕЗНЯ 2022Р.