Фото без опису

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» на виконання листа Держспоживслужби України від 14.04.2022 №15.2.1-6/4309 інформуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» запроваджено державне регулювання цін шляхом декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, лікарські засоби на товари протиепідемічного призначення.

Відповідно до вказаної Постанови у разі збільшення ціни на товари, що реалізуються таким об’єктом (закладом), порівняно з роздрібною ціною на дату набрання чинності даної Постанови або з попередньо задекларованою роздрібною ціною (крім випадків збільшення ціни внаслідок закінчення строку дії знижки або зменшення ціни) на 5 і більше відсотків, суб’єкти господарювання мають обов’язково її декларувати.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей із використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний вебсайт за посиланням: ргісе.consumer.gov.ua. Відомості заносяться автоматично до Реєстру роздрібних цін на товари. До даного Реєстру забезпечено вільний, цілодобовий і безоплатний доступ де є фільтри за допомогою яких можливо відслідкувати зміни ціни на окремий товар по регіонах, по датах та по суб’єктах.

Разом з тим, повідомляємо, що з інформацією про ціни на такі товари можна ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням: declaration.consumer.gov.ua.