Фото без опису

     26 квітня 2022 року відбулася чергова сімнадцята сесія Новицької сільської ради. На початку пленарного засідання сільський голова Богдан Дадяк  проінформував присутніх про те, як працює громада, виконавчий апарат, старости у своїх  округах на перемогу України у російсько-українській війні, надаючи посильну допомогу Збройним силам України, територіальній обороні, жителям окупованих територій. Всі жителі громади усвідомлюють, що їхня праця в тилу – надзвичайно потрібна допомога нашим захисникам на полях боїв, що маємо тримати трудовий фронт і не послаблювати за будь-яких обставин. Крім того, громада забезпечує житлом та всім необхідним внутрішньо переміщених осіб, яких на даний час зареєстровано понад 1200 осіб.  

    Першим рішенням, яке прийняли депутати було засудження грубого порушення російською федерацією міжнародного права – збройну агресію проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, вчинені у будь-якій формі та з будь-якою ціллю – «захист  російськомовного населення на сході України»,  «захист громадян РФ», тобто осіб, які отримали паспорти РФ як результат примусової паспортизації, «визнання та підтримка» так званих Донецької та Луганської народних республік; скоєні численні жахливі воєнні злочини; злочини агресії; злочини проти національної безпеки; злочини проти людяності.

     Фінансові  питання у час війни є важливими як для кожного жителя, так і для громади в цілому. На рахунку – кожна бюджетна копійка. Розглядаючи питання про внесення змін до сільського бюджету на 2022 рік, депутати з розумінням поставилися до того, що на державному рівні знято з бюджету Новицької сільської ради освітньої субвенції 4 млн. 251 тис. грн. Сільський голова наголосив, що маючи мізерні надходження до місцевого бюджету, наші працівники всіх галузей повинні посилено працювати як єдиний організм, що бореться за життя та за майбутнє. А також уже мають бути затверджені відповідні заходи на цей бюджетний рік, які враховують фінансову спроможність установ.

      Важливо зазначити, що з 7 квітня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану». Згідно цього закону земельні ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності можуть надаватися в оренду лише для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Депутати погодили надання в оренду двох земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, терміном на 1 рік та надали дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації  двох земельних ділянок комунальної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

В Україні розпочався процес дерусифікації після початку повномасштабного вторгнення росії.  І в Новицькій громаді також вулиці отримали нові назви на честь полеглих захисників України.  Враховуючи рішення відкритих громадських обговорень в с. Новиця, с. Берлоги, с. Підмихайля,  сільська рада вирішила перейменувати:

  • вулицю Єсеніна  на вулицю Небесної Сотні  в селі Новиця;
  • вулицю Комарова на вулицю Українська в селі Новиця;
  • вулицю Гагаріна на вулицю Ігоря Дмитріва в селі Берлоги;
  • вулицю Пушкіна на вулицю Миру в селі Берлоги;
  • вулицю Ватутіна  на вулицю Іванківська  в селі Підмихайля;
  • вулицю Гагаріна на вулицю Козацька в селі Підмихайля;
  • вулицю Ковпака  на вулицю Європейська в селі Підмихайля.

    На завершення пленарного засідання Богдан Іванович Дадяк подякував депутатам за роботу та подарований час. Наголосив, що жителі громади щодня вкладають свою частку у перемогу України над ворогом. За це велика подяка людям!