Фото без опису

   2 травня 2022 року відбулася розширена нарада у Новицького сільського голови Богдана Дадяка за участю працівників виконавчого апарату, старост, керівників закладів освіти,  культури та медицини. Богдан Дадяк звернувся до присутніх з подякою за надання посильної допомоги Збройним силам України, територіальній обороні, жителям окупованих територій та забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, де відбуваються бойові дії.

   Уже понад 60 днів триває російсько-українська війна. Російська федерація зіпсувала всі наші плани – освітні процеси, культурний відпочинок людей,  розвиток територій, будівництво та ремонт доріг. Проживаючи у тиловій області, ми маємо можливість також наближати перемогу України над ворогом та працювати на розвиток громади. Це стосується усіх бюджетних установ. Звичайно, у воєнний час основне фінансування іде на забезпечення армії. Перед керівниками закладів стоїть відповідальність за людей, яких вони ведуть за собою. Всі ми зараз, у воєнний час,  виконуємо багато справ, які не стосуються посадових обов’язків, та не вимагаємо плати за це.

   Відповідно до  рішення Новицької сільської ради від 26 квітня 2022 року було внесено зміни до бюджету територіальної громади, зокрема, знято з бюджету Новицької сільської ради освітньої субвенції 4 млн. 251 тис. грн. Сільський голова наголосив, що до кінця року коштів більше не буде! Менше – може бути. Кожен керівник повинен організувати роботу так, щоб завершити рік без боргів. Богдан Дадяк не є прихильником оптимізації в установах. Але потрібно накреслити шлях, як діяти. Він навів приклад, як це можна зробити  у галузях освіти та культури. Відзначив, що на сьогоднішній день держава виконала всі зобов’язання - за квітень виплачено всім заробітну плату. У свою чергу ми повинні також виконувати свої обов’язки. Так, до 1 червня 2022 року в усіх установах громади котельні повинні бути готові до опалювального сезону. Також маємо подумати про альтернативні види опалення – дрова. Як приклад навів Підмихайлівський ліцей  та Новицьку сільську раду (твердопаливні котли), Завійську гімназію (грубки).

    Сільський голова наголосив  і на екологічні проблеми громади – стихійні сміттєзвалища. Якщо ми  навчимо дітей і націю тепер бережно ставитися до природи, то матимемо порядок і  збережемо чисту землю майбутнім поколінням. 12-13 червня відзначатимемо Зелені свята, тому поставив завдання всім керівникам установ до 1 червня прибрати відповідні території. І тоді ми гідно скажемо, що тут живе цивілізована нація.

   Питання землі чи не найактуальніше у воєнний час.  Жодний клаптик землі не повинен пустувати і заростати чагарниками. Кожен господар має обробляти, наділену йому, земельну ділянку. Комунальні землі громади можуть надаватися в оренду на один рік фермерським господарствам. Депутати на сесії одноголосно підтримали такі рішення.

   Богдан Іванович дав доручення старостам щодо вивчення проблемних питань сімей, з яких рідні захищають територіальну цілісність України.

   Всі доручення перебувають на контролі.

Фото без опису