Фото без опису

 

Новицька ТГ Руслан Пукіш

 

Сигналізаційне повідомлення про шкідників та хвороби буряків

 

На ранніх сходах буряків в індивідуальних селянських господарствах області спостерігається заселення рослин буряковою блішкою та листковою попелицею. За умов теплої та сухої погоди, живлення фітофагів та заселеність рослин і площ продовжуватиметься. Їх шкідливість зростатиме.

Рекомендується проводити постійний фітосанітарний моніторинг посівів буряків, а за умов сухої погоди, при перевищенні ЕПШ (заселенні попелицею 5,0% рослин, 3-7 екз/м.кв блішок, 0,7-1,2 жуки/м.кв), необхідно провести обприскування посівів, із застосуванням препаратів, які рекомендовані «Переліком  пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Різкі коливання температур повітря та опадів, сприятимуть утворенню ґрунтової кірки та ураженню рослин коренеїдом. В подальшому, ущільнення ґрунту, сприятиме ураженню рослин і розвитку хвороби.

Основним заходом для  зменшення ураження рослин і розвитку хвороби є проведення кількаразових розпушувань міжрядь, підживлення посівів добривами.

Увага!!! При роботі з пестицидами необхідно суворо дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

 

 

Начальник управління                                           І.М. Андрусишин