Фото без опису

 

Новицька ТГ Руслан ПУКІШ

 

Сьогодні Всесвітній день донора крові

 

   Всесвітній день донора крові — міжнародний день, який щорічно відзначається 14 червня.
   П'ятдесят восьма сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, відзначаючи позитивний ефект проведення у 2004 році в цілях сприяння добровільному і безкоштовному донорству крові, прийняла 23 травня 2005 р. резолюцію про заснування Всесвітнього дня донора крові. 
   У цей день в 1868 році народився Карл Ландштейнер, австрійський лікар, імунолог, який отримав в 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.

   Донор може подарувати ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще одну розмову з близькою людиною, ще один шанс 

   Донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років. Ваша вага має бути не менше 50 кг - інакше забір крові може бути небезпечним для вашого здоров'я. Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути ті хто мають протипоказання. Щоби стати донором, ви маєте пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і у вас немає бути протипоказань.

   До Світового дня донора крові 14 червня, в Україні розпочався тиждень благодійної здачі крові. Міністерство охорони здоров’я закликає приєднатися до волонтерського руху та поділитися своєю кров’ю з тими, хто її потребує. Долучайтеся!