«Не додавай роботи»: В Україні стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія на підтримку поліції, медиків і рятувальників

 

Сьогодні кожен водій, велосипедист і пішохід може допомогти країні – для цього всі вони мають дотримуватися Правил дорожнього руху. Нагадати про це  українцям покликана інформаційна кампанія «Не додавай роботи», що стартувала 5 липня 2022. Її спільно проводять Центр демократії та верховенства права і агентство комунікацій provid у межах Кампанії «За безпечні дороги»».

Мета цієї кампанії – нагадати громадянам, що кожна ДТП, якої можна було б уникнути, перетворюється на додаткову роботу для правоохоронців і рятувальних служб. А в умовах війни так важливо берегти їхній час. Адже коли стається аварія, медики надають допомогу потерпілим, рятувальники – витягують людей із розбитих автівок. А ще будь-яка ДТП (навіть без жертв) забирає час і сили поліцейських, котрі виїздять на місце пригоди та фіксують її.

Зараз кожна секунда особливо дорога для порятунку життів. У кожної з цих служб список справ і так поповнився важливими обов’язками: поранені, завали зруйнованих будинків, виклики на підозри мінувань… За словами організаторів, багато людей хочуть допомогти, проте часто не помічають простого способу це зробити.

Тож кампанія нагадуватиме українцям: наш щоденний внесок у місію рятувальників, медиків та поліції – не стати винуватцем ДТП і не додавати їм роботи. Дотримуватися Правил дорожнього руху зараз важливо як ніколи. До того ж, це до снаги кожному.

Самих світлин медиків, патрульних або рятувальників на макетах не буде – це нагадування про те, що зараз вони не мають зайвого дня, аби влаштувати фотосесію. У них термінові виклики – власне про це вказано у підписах.

Кампанію «Не додавай роботи» вже підтримали Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство охорони здоров’я України, Патрульна поліція України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Завантажити макети для поширення можна за посиланням.

 

Довідково

ГО «Центр демократії та верховенства права» – аналітично-адвокаційний центр, що працює в громадському секторі України з 2005 року, спрямовуючи свої зусилля на розвиток незалежних медіа, підтримку громадських платформ і рухів, а також побудову правової держави в Україні. Місія ЦЕДЕМ – сприяти розвитку суспільства активних та відповідальних громадян (https://cedem.org.ua) . Агентство комунікацій provid – перше рекламне агентство повного циклу в Україні (на ринку з 1994 року), призер багатьох українських і міжнародних рекламних фестивалів. Спеціалізується на розробці комплексних креативних рішень для ТБ, зовнішньої реклами, радіо, соцмереж та Інтернету загалом. Працювало із сотнями клієнтів, особливу увагу приділяє соціальним проєктам (https://provid.ua/).

Кампанія «За безпечні дороги» – адвокаційна кампанія, спрямована на зменшення смертності та травматизму на дорогах України. Ініційована у 2016 році Центром демократії та верховенства права у партнерстві з ГО Vision Zero, U-Cycle та об’єднує міжнародних, українських експертів, представників законодавчої та виконавчої влади (https://www.facebook.com/saferoadsua).