04.08.2022р. відбулось засідання опікунської ради. На розгляд опікунської ради надійшли заяви від жителів громади про надання висновку органу опіки та піклування про доцільність призначення їх опікунами над недієздатними особами.

На обговоренні зазначених питань взяли участь голова комісії Данів Руслана Андріївна, секретар комісії Мельник Оксана Йосипівна та члени комісії Олексин Мирослав Петрович, Заулична Галина Іванівна та Прокопів Богдан Миколайович.

          Відповідно до ст. ст. 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, опіка над недієздатною особою та призначення опікуна встановлюється судом за поданням органу опіки та піклування та з метою забезпечення особистих немайнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов’язки. Опікун або піклувальних призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна  чи піклувальника.

                   Враховуючи вищевикладене, та керуючись нормами Цивільного кодексу України, орган опіки та піклування Новицької сільської ради  визнає доцільним призначення даних громадян опікунами над недієздатними особами.

Дане рішення винести на розгляд виконавчого комітету Новицької  сільської ради .

Фото без опису