Фото без опису

ДЕВ’ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ НОВИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Які рішення прийняли депутати на пленарному засіданні ?

А також, що можна зробити за 1 мільйон гривень в теперішній час?

 

      10 серпня ц.р. депутати Новицької сільської ради зібралися на чергове пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії, активно обговорювали питання порядку денного та прийняли відповідні рішення.

    Звітуючи про  виконання сільського бюджету територіальної громади  за І півріччя 2022 року, начальник фінансового відділу Марія Гарник відзначила, що  по загальному фонду:

доходи склали  48 884 415 гривень, а видатки - 42 384 650  гривень; по  спеціальному фонду: доходи  -   249 247  гривень, видатки  -   151 736   гривень.

    Сільський голова Богдан Дадяк, аналізуючи роботу сільської ради за перше півріччя відзначив, що завдячуючи Богові, Збройним Силам України та депутатам, які приймають активну участь у сесійних засіданнях, життя в громаді активне, навіть у складний період воєнного стану. Жодний заклад освіти, культури, медицини не ліквідований і не переведений на «простій». Їх утримання, заробітна плата  працівників – за  рахунок бюджету сільської ради. Держава також виконує свої зобов’язання – вчасно виплачує заробітну плату педагогам, лікарям та медсестрам.

    Комунальне підприємство «Екоресурс» своєчасно вивозило сміття з домогосподарств населених пунктів, звичайно, згідно укладених договорів. Вирішення цієї екологічної проблеми в кожному селі громади потрібно покращувати й надалі.

    Велика вдячність всім жителям громади, які щоденно роблять свій внесок у Перемогу УКРАЇНИ!

    Депутати отримали інформацію про податкові надходження за перше півріччя до бюджету громади,  про виділені кошти з державного та обласного бюджетів, грантові кошти (завдяки відповідальній праці Ігоря Барана) – від ПРООН медицина отримала медичний кейс з програмним забезпеченням, ЦНАП – ноутбук і моноблок.

    А 6 серпня ц.р. в  Добровлянах та Підмихайлі прокладено асфальтове покриття за                1 мільйон гривень з бюджету сільської ради. Як наголосив сільський голова – громада могла би акумульовувати набагато більші суми на ремонт доріг, якби торгівля в магазинах громади алкоголем та тютюновими виробами проводилася «на біло», і тоді б податки від акцизу сплачувалися у сільський бюджет.

   Народні обранці на засіданні, гостро дискутуючи, все таки затвердили фінансовий план комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новицької сільської ради» на 2022 рік, прийняли зміни до Програми соціального захисту населення, затвердили планову мережу Підмихайлівської школи мистецтв. А також прийняли рішення щодо передачі землі комунальної власності в оренду, терміном на 1 рік, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

     Депутати Новицької сільської ради звернулися до Івано-Франківської обласної державної адміністрації  про надання дозволів лісовим господарствам, лісокористувачам та жителям на розчищення лісових територій від лісоповалів біля сіл Завій і Грабівка, проведення санітарних рубок з можливістю заготівлі дров жителями Новицької територіальної громади.