Новицька територіальна громада
Івано-Франківська область, Калуський район

Станом на 16 вересня 2022 року радіаційний фон на Прикарпатті в межах норми

Дата: 16.09.2022 17:05
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

   З метою інформування громадськості та доведення до широкого читацького загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій, територіальних громад та сторінках у соціальних мережах ),

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  (76019 м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, тел. 51-13-89,  ifdergprod@vetif.gov.uaподає  наступну актуальну інформацію.

 

 

Радіаційний фон на Прикарпатті в межах норми

 

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

За результатами аналізу вимірювань, природний радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.

Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 16 вересня 2022 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон. 

             Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах на:

  • агропродовольчих ринках:
  • овочі (середній вміст Cs – 28,16-32,11 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
  • фрукти (середній вміст Cs – 53,22-57,33 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
  • ягоди дикорослі (середній вміст Cs – 100,39-132,0 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
  • гриби свіжі (середній вміст Cs – 71,63-145,0 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг)).
  • на промисловому виробництві харчових продуктів:
  • м'ясо та м'ясні продукти (середній вміст Cs – 2,3 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 3,44 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
  • сухі яєчні продукти (середній вміст Cs – 4,36 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St 4,84 – Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));
  • зерно (середній вміст Cs – 2,22-4,4 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,85-3,83  Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
  • олія (середній вміст Cs – 4,49 Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг), St – 1,67  Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));
  • крупа ячмінна (середній вміст Cs – 2,64 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St – 2,08 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг)).

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь