Фото без опису

Двадцята сесія сільської ради: подяка захисникам України і волонтерам, сертифікати випускникам та актуальні рішення

      Двадцята сесія сільської ради, яка відбулася 14 вересня 2022року, була насичена змістовно та  проблемними питаннями, окремі з яких викликали гострі дискусії серед депутатів.

    У пленарному засіданні взяли участь 19 депутатів із 26 обраних до ради. Традиційно, головуючий Богдан Дадяк оголосивши про відкриття пленарного засідання, яке розпочинається Державним Гімном України та молитвою  «Отче наш».  Хвилиною мовчання вшанували  світлу пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та  мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Фото без опису

Подяка захисникам України

     Відбиток війни на обличчі Захисника України, міцність рукостискання голови громади Богдана Дадяка та Олександра Юрчишина свідчать про непереможність української нації. Аплодуючи стоячи, зі сльозами на очах – саме так сприйняли присутні в залі нагородження Подякою за мужність Олександра Юрчишина, і в його особі всіх захисників України - жителів Новицької територіальної громади.

З початку війни берложанин Олександр Юрчишин, батько трьох дітей, разом із  тисячами українців взяли зброю до рук у лавах Збройних Сил, щоб зупинити агресію росії та відстояти незалежність України.  

Фото без опису

Фото без опису

і волонтерам

«В нелегкий для України час, весь світ об’єднався у боротьбі з російським злом. Дуже приємно, що всі жителі громади не залишаються осторонь проблем нашої держави: це прості люди, учні, працівники та пенсіонери. Ми здійснювали адресну допомогу бійцям та громадянам,  які перебувають на Сході України, приймали внутрішньо переміщених осіб, по можливості забезпечували їх продуктами і одягом, засобами захисту, медикаментами та побутовими речами.

    Висловлюю слова подяки всім жителям громади в особі вас, волонтерів-представників кожного населеного пункту, за вашу людяність та безкорисливу працю на перемогу УКРАЇНИ» - наголосив сільський голова, вручаючи Подяки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Обласними нагородами відзначені

Руслана Данів, начальник відділу соціального захисту населення та праці – Грамотою Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

Галина Мойсин, приватний підприємець, волонтер - медаллю  «Доблесть Прикарпаття».

Ростислав Прокопів, голова громадської організації «Хочемо змін», депутат Калуської районної ради – медаллю  «Доблесть Прикарпаття».

Фото без опису

Фото без опису

Випускникам 200-бальникам – сертифікати

   Цьогоріч три випускники Новицької громади досягли високих 200 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Дані результати свідчать  про те, що в наших закладах престижно навчатися і викладати. І я з великою приємністю вам вручаю сертифікати – грошову винагороду, цей перший зароблений вами капітал. Велика подяка вам, вашим батькам і наставникам. Ви – наша гордість. З такими дітьми наша Україна лише процвітатиме і розвиватиметься”, – сказав голова громади.

Сертифікати отримали:

Семанів Марія, випускниця Добровлянського ліцею, 200 балів з української мови та історії, сертифікат на суму 6 000 гривень;

Дутчин Микола, випускник Новицького ліцею, 200 балів з математики та історії, сертифікат на суму 6 000 гривень;

Попович Наталія, випускниця Добровлянського ліцею, 200 балів з історії, сертифікат на суму 3 000 гривень.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

    Розглядаючи питання порядку денного, депутати внесли зміни в бюджет Новицької сільської ради територіальної громади на 2022 рік, затвердили Христину Михайлівну Мазур  старостою Підмихайлівського  старостинського округу, фактичну мережу закладів освіти та Підмихайлівської дитячої  школи мистецтв на 2022-2023 навчальний рік. Зміни до  Програми соціального захисту населення на 2021-2025 роки – надання одноразової грошової  допомоги  особам або членам їх сімей, які мобілізовані до ЗСУ  та беруть  безпосередню участь у бойових   діях, відсічі і стримуванні збройної агресії  російської федерації проти України, в розмірі 3,0  тис. грн.  на відшкодування комунальних послуг або придбання дров.

    Виникали дискусії та запитання до доповідача Калуського районного відділу поліції про виконання у 2021 році заходів  Програми профілактики злочинності та правопорушень, зміцнення правопорядку і безпеки, вирішення соціально-побутових проблем особового складу Калуського ВП ГУНП на 2021-2022 роки.

  Заслухавши Євгена Романіва, першого заступника сільського голови та керівників галузей «Про стан підготовки підприємств, закладів  соціальної сфери  до роботи в осінньо-зимовий період 2022 – 2023 років», депутати прийняли рішення про те, що старости старостинських округів, начальники відділів сільської ради, керівники навчальних закладів, підприємств, установ та організацій повинні забезпечити до 15.10.2022 підготовку установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років; забезпечити в повному обсязі проведення розрахунків за  природний газ, не допускати заборгованості.

   Земельні питання, які розглядалися на пленарному засіданні, стосуються земельних ділянок комунальної власності на укладання договору оренди  для сінокосіння і випасання худоби; надання в оренду ТОВ «Прогрес Темп Агро», ТОВ «ЕКО ЛІМНИЦЯ», ТОВ «ФРАНКО-АГРО», ТОВ «Прикарпатагро»   для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, терміном на 1 рік з орендною платою в розмірі 8 % від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Івано-Франківській області, яка становить 26 087,00 грн. Гострі дискусії серед депутатів викликало обговорення питання «Про надання в оренду земельних ділянок ТОВ «ФРАНКО-АГРО» в с. Середній Угринів».                   

 Фото без описуФото без опису

Фото без опису