1 листопада, у селі Грабівка Новицької територіальної громади, на подвір’ї гімназії, відбулось віче з нагоди 104-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки, а також День захисників і захисниць України, яке відзначали 14 жовтня. У зв’язку з масовими обстрілами України росією, задля безпеки, змушені були відзначення Дня захисників і захисниць перенести на іншу дату.

                На заході були присутні:
- Заступник голови Калуської РДА – Ярослава Гасяк;
- Новицький сільський голова ТГ – Богдан Дадяк;

- Перший заступник Новицького голови – Євген Романів;

- Заступник Новицького голови – Ігор Пробоїв;

- Керуючий справами виконавчого комітету Новицької сільської ради – Микола Когут;

- Староста Добровлянського та Завійського округів;

- Працівники виконавчого апарату Новицької сільської ради ТГ;

- Дирекція, вчителі та учні Грабівської гімназії;

- Родини загиблих Захисників України, жителів Новицької територіальної громади: Романа та Леоніда Бутусіних (с. Грабівка), Миколи Голікова (с. Добровляни), Івана Ільківа та Віталія Романишина (с. Завій).

Фото без опису          Священнослужителі о. Михайло Королюк та о. Ярослав Мартинюк відправили панахиду за загиблими Героями, які віддали життя за волю і Незалежність рідної держави.  

Фото без опису

         Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих українських воїнів, які боронили рідний край від чужоземних поневолювачів.   
         Представники влади та учні Грабівської гімназії поклали квіти до пам’ятника Провідникові ОУН Степану Бандері.

Фото без опису           На заході акцентували увагу на особливостях державотворення Західно-Української Народної Республіки та особливу увагу приділили трагічним і героїчним подіям нашого часу – 8 місяців мужньої боротьби українців з одвічним ворогом – російськими окупантами.

Фото без опису          Відтак Новицький сільський голова Богдан Дадяк і заступник голови РДА Ярослава Гасяк вручили подяки рідним полеглих Героїв з Новицької громади.

Фото без описуФото без опису            У цей поминальний тиждень згадуємо усіх, хто поліг у бою з ворогом, хто віддав життя за нашу свободу. Після проведення урочистостей представники влади разом із рідними загиблих Героїв побували на кладовищах та помолилися за спокій душ наших захисників.

Фото без описуФото без опису

             Війна народжує героїв. У нас є герої-воїни, є міста-герої а нині, в дев’ятий місяць повномасштабної війни за свободу, можемо сказати: ми – країна-герой! Нескорені українці виборюють свободу на всіх фронтах.

Життя має перемогти війну. Цінності мають перемогти війну. Європа має перемогти війну. І ми, українці, переможемо!

Висловлюємо щиру подяку учасникам даного заходу:

Фото без опису- НА вокальному колективу «Заграва» Комунального закладу «ЦКД» с. Новиця;

- Фольклорному колективу «Калина» НД с. Завій, керівник Світлана Петрів;

- Соломії Мельник (керівник Марія Романів) та всім учням Грабівської гімназії.