Фото без опису

 

     Щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» покликана вкотре привернути увагу громадськості до актуальних проблем щодо запобігання і протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та органів місцевого самоврядування заради захисту прав людини.

    З метою створення безпечного освітнього середовища, запобігання вчинення дітьми злочинів, правопорушень, проявів булінгу в освітньому просторі, формування позитивних соціальних установок  8 грудня у Новицькому ліцеї  проведено заходи в рамках Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства»,  в ході яких відбулася зустріч учнів та педагогічного колективу ліцею з працівниками служби у справах дітей, поліції та безоплатної первинної правової допомоги.

     В рамках зустрічі фахівці пояснили, як виявити прояви насилля, що робити, якщо ви, або хтось зі знайомих стали жертвами або свідками подібних ситуацій.

     В умовах війни це питання набуває особливого резонансу, бо ми маємо бути як ніколи єдиними, толерантними один до одного та допомагати близьким, рідним, оточуючим.