Фото без опису

     Діти пізнають світ так, як ми, дорослі, підносимо його. У них немає фільтра, і вся інформація сприймається ними апріорі. Вони не розуміють жартів чи натяків. Вони відкриті і довірливі. Вони пізнають світ за двома критеріями: «добре – погано», «можна – не можна». І ці критерії пропонуємо їм ми – дорослі.    Найчастіше, коли дитина задає питання, йому відразу кажуть, як треба. А що, якщо вона сама поміркує? У дітей ж відмінно розвинена інтуїція. Якщо дитині не дати самій приймати рішення, то незабаром вона зрозуміє, що її особиста думка не така вже й важлива. Дитина зрозуміє, що внутрішні пориви і емоції треба приглушувати, так як вони все одно не грають ролі в її житті. Дитина вірить кожному слову, яке потім може змінити все життя…

     Права дітей є складною проблемою сучасного людства, оскільки, на жаль, життя, здоров’я, навчання, щастя дітей усього світу поки що недостатньо захищені. Про це багато пишуть і говорять, дехто намагається допомагати, але кількість нещасливих дітей не зменшується.

     Чесність, доброта, порядність народжуються у батьківській хаті. Дитина, яка виросла в родинній любові,  рідко стає «важкою» в школі, а також непотрібною для суспільства. І навпаки, прорахунки сімейного виховання обертаються потім бідою.

     15 грудня 2022 року у Берлогівській гімназії   відбулася зустріч- бесіда з метою створення безпечного освітнього середовища, запобігання вчинення дітьми злочинів, правопорушень, проявів булінгу в освітньому просторі, формування позитивних соціальних установок, учнів та педагогічного колективу  з начальником служби у справах дітей Новицької сільської ради  Іванною Василів та поліцейським офіцером Новицької громади Михайлом Карповим. А також у неформальній обстановці діти попробували себе у ролі поліцейського громади.

   Сьогодні, як ніколи маємо бути єдиними, толерантними один до одного та допомагати близьким, рідним, оточуючим.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису