Фото без опису

Фото без опису

         У день свят Обрізання Господа нашого Ісуса Христа, а також в день вшанування пам’яті святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської та святителя Петра (Могили), митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, 14 січня 2023 року, Його Високопреосвященство митрополит Галицький Андрій, керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ, з архіпастирським візитом відвідав парафію на честь святителя Василія Великого с. Новиця Калуського деканату.

Фото без опису

        На церковному подвір’ї з хлібом і сіллю митрополита Андрія зустріли НА вокальний колектив «Заграва» КЗ «Центр культури та дозвілля Новицької сільської ради». Опісля настоятель запросив архієрея до святині, щоби спільно помолитися за мир в Україні, за успіх у всякій добрій праці та освятити новозбудований храм та святий престіл.

         Своїми прекрасними пісне співами церковний хор с. Бережниця (кер. Марія Коско) торкалися струн серця кожного присутнього у храмі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

        На малому вході з благословення Предстоятеля Православної Церкви України настоятеля храму протоієрея Василя Конечного було нагороджено черговою священничою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

         Після читання святого Євангелія владика Андрій виголосив проповідь на тему свята. Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ. На запричасному проповідував Долинський декан протоієрей Роман Винник.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

         По завершенні Божественної літургії митрополит Андрій привітав настоятеля та громаду з храмовим днем та освяченням храму і нагородив жертводавців та громаду храму церковними нагородами.

         Учасниці НА вокального колективу «Заграва» КЗ «ЦКД» (НД с. Новиця) Марія Процишин та Наталія Ільків від імені парафіян храму привітали отця Василя з іменинами та відкриттям церкви «Святого Василія Великого».

         Богослужіння завершилось уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

         Після завершення Богослужіння на вулиці всіх присутніх вітали колядками ЗА духовий оркестр НД с. Підмихайля, керівник Василь Прокопів.