Фото без опису

5 лютого 2015 року відбулась визначна подія, а саме 8 років тому Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію».  Пробація це система наглядових та соціально-виховних заходів, спрямованих на виправлення засуджених без ізоляції їх від суспільства, а саме без позбавлення волі. А також забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

За 2022 рік на обліку в Калуському районному відділі філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області перебувало 249 засуджених осіб, яким  судом призначено покарання не пов’язані  з позбавленням волі, 118 осіб успішно відбули свої покарання та зняті з обліку. 

У рамках виконання визначених завдань Калуський районний відділ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області тісно співпрацює з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, громадськими організаціями та волонтерами для вирішення потреб суб’єктів пробації у різних сферах життя, а саме мінімізації факторів ризику вчинення ними повторних кримінальних правопорушень, адже профілактика повторної злочинності сприяє забезпеченню безпеки суспільства в цілому.