Фото без опису

 

 

         «З ПІСНЕЮ ДО БОГА» - під такою назвою проходив фестиваль церковних хорів духовної пісні. Захід відбувся 12 лютого в УГКЦ «Різдва Пресвятої Богородиці» с. Берлоги та зібрав 139 хористів.

         Перед початком фестивалю отець Дмитро звернувся із словами подяки на адресу організаторів фестивалю, за те, що своєю працею пропагують духовне слово перед населенням і особливо молоді та побажав усім присутнім отримати часточку духовного тепла під час перегляду духовних пісень.

         На фестиваль духовної пісні завітало 10 церковних хорових колективів, які виконували по два духовні твори,  а саме:

  • Хоровий колектив УГКЦ «Св. Миколая» с. Бережниця, керівник Уляна Бойко;
  • Хоровий колектив ПЦУ «Св. Миколая» с. Бережниця, керівник Марія Коско;
  • Хоровий колектив ПЦУ «Архистратига Михаїла» с. Підмихайля, керівник Ярослав Яців;
  • Хоровий колектив УГКЦ «В’їзд Господа в Єрусалим» с. Старий Угринів, керівник Мар’яна Перегіняк;
  • Хоровий колектив с. Середній Угринів;
  • Хоровий колектив УГКЦ «Богоявлення Господнього» с. Добровляни, керівник Ірина Скульська;
  • Хоровий колектив ПЦУ «Преображення Господнього» с. Новиця, керівник Віталій Сімків;
  • Хоровий колектив УГКЦ «Різдва Пресвятої Богородиці» с. Берлоги, керівник Галина Матіїв;
  • Хоровий колектив УГКЦ «Різдва Христового» с. Грабівка, керівник Володимир Панівник;
  • Архієрейський хор «Emis» Івано-Франківсько-Галицької єпархії ПЦУ, керівник Вероніка Мартинюк.

   Кожен із цих колективів від імені Новицького сільського голови був нагороджений грамотою за участь та цінними подарунками від КЗ «Центр культури та дозвілля Новицької сільської ради», а також від парафії с. Берлоги.

   З вітальним словом виступив Новицький сільський голова – Богдан Дадяк, який подякував усім учасникам церковних хорових колективів, керівникам та отцю Дмитру, який так гостинно прийняв фестиваль у своєму величному храмі.

Під час заходу була організована благодійна скринька по збору коштів для ЗСУ (6 750 грн.). Кошти передані старості Берлогівського старостинського округу та будуть спрямовані на потреби наших захисників.

         В такий прекрасний, святковий, недільний день керівники хорових колективів зуміли здивувати та передати глибину невичерпної та могутньої пісні. Глядачі у храмі були в захваті від різноманітного репертуару колядок, щедрівок та духовних пісень. Учасники своїм чудовим звучанням та мелодійними творами, дарували усім присутнім тепло у серцях, позитивні емоції, хороший настрій та усмішку на обличчі.

         На завершення ведуча свята Наталія Ільків, запросила всі церковні хорові колективи до спільного виконання колядки: «Нова радість стала».

         КЗ «Центр культури та дозвілля Новицької сільської ради» - організатори цього дійства, дякують всім учасникам, отцю Дмитру, гостям та громаді села Берлоги, що знайшли час , щоб ще раз почути та прославити велич Бога в піснях.