Міністерство внутрішніх справ України формує штурмові бригади «Гвардія наступу».    
     Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. «Гвардія наступу» — це вісім професійних штурмових бригад МВС із бійців-патріотів, які прагнуть звільнити окуповані землі. Основу цих підрозділів будуть складати діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці. Офіцерський, сержантський і солдатський кістяк нових підрозділів складуть воїни із величезним досвідом. 
     Набір у штурмові бригади проходитиме з-поміж добровольців. Запланована кількамісячна інтенсивна підготовка із наступним бойовим злагодженням нових підрозділів. І лише після цього вони братимуть участь у наступальних операціях задля посилення основних сил нашої країни. До їх підготовки залучатимуть кращих інструкторів з вогневої підготовки, тактичної медицини. Вони будуть добре споряджені та оснащені якісним озброєнням і технікою. 
     Усі, хто вступає на службу у ці новостворені бригади, матимуть такі самі пільги і гарантії, як і у ЗСУ. Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Заробітна плата буде фактично на рівні ЗСУ. 
    Людина, яка хоче приєднатися до «Гвардії наступу» може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua де представлені всі бригади, які комплектуються, тут також можна отримати більше інформації. Або ж подати анкету через Центри надання адміністративних послуг, які розміщені в Калуші, по вул. Богдана Хмельницького, 52, та в Долині, по вул. Грушевського, 18.